0

Samsung'tan Tizen mobil işletim sistemi

Açık kaynak kodlu mobil işletim sistemlerine bir yenisi daha eklenecek. Bu sene tanıtılması planlanan Tizen Samsung tarafından geliştiriliyor. Samsung'un yıllık toplantısında konuşan yönetim kurulu başkanı Lee Kun-hee TouchWiz arayüzünün ve Androidle birlikte gelen Samsung uygulamalarının, Samsung'un tarzını tam olarak yansıtamadığını dile getirdi.

Tizen bu sene tanıtılacak

Samsung'u herşeyiyle kendi başına bir marka haline getirecek adımlar attıklarına vurgu yapan Samsung yönetimi, Android'e bağımlılıklarını atacak bir proje ile bu sene karşımızda olacak. Kendi işletim sistemi olan Tizen'i bu sene içinde tanıtma planları yapan Samsung, açık kaynak kodlu mobil işletim sistemi pazarına değişik bir hava katacak.

Açık kaynak kodlu Tizen

Samsung tarafından bir süredir geliştirilen Tizen, tıpkı Android, Firefox OS ve diğer bir çok mobil işletim sistemi gibi açık kaynak kodlu ve Linux altyapısını kullanıyor. Tizen'in başka telefon üreticileri tarafından da kullanılacağı söyleniyor. Samsung'a özel bir işletim sistemi olmayacağı planlanan Tizen'in özellikle doğu ülkelerinde ilgi görmesini bekliyoruz. Samsung'un kendi işletim sistemiyle birlikte uzun bir süre daha Androidli telefon üreteceğinden emin olabilirsiniz.

Açık kaynak kodlu mobil işletim sistemleri

Mobil işletim sistemi piyasası

Samsung'un bu cesaret isteyen değişik adımı sayesinde mobil işletim sistemi pazarı bir renk daha kazandı. Zaten rengarenk olan pazar, rekabet ortamı sayesinde kullanıcıları memnun edecektir. Bununla birlikte, bir mobil işletim sistemi tanıtırken hep belirttiğimiz gibi, Tizen'in Windows Phone ve IOS için hiçte iyi haber olmadığını söylemek gerek. Açık kaynak kodlu ve başarılı işletim sistemli piyasayı sarmış durumda. Windows Phone ve IOS daha stabil bir kullanım sunuyor; ama kullanıcıların özgürlüklerini olabildiğince kısıtlıyor. Bu, açık kaynak kodlu işletim sistemlerinin önemini arttırıyor. Bununla birlikte, açık kaynak kodlu mobil işletim sistemlerinin isteyen şirket tarafından kullanılabilmesi, onu Windows Phone ve IOS'tan daha ucuz yapıyor. Herhangi bir ücret ödenmediği için masrafları kısmayı başaran şirketler, daha ucuza telefon üretebiliyor. Son olarak HTC'nin de kendi işletim sistemi ile ilgili girişimleri olduğunu hatırlatalım...

tizen samsung yakında tanıtılacak samsung

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top