0
Av-Test'in Ekim ayı için yaptığı araştırmada bir ay içinde 28 adet Antivirüs Uygulamasının Google Play'e eklendiğini ortaya koydu. Araştırmanın diğer ilginç tarafı ise zararlı uygulama sayısı 2000. aslına bakarsanız, uygulama sayısına oranla zararlı uygulamalar elbette çok az; ama 2000 rakamı hiçte azımsanacak bir miktar değil.

Android için Antivirüs uygulamalarının bir çoğu virüsleri tanımata başarılı oluyor özellikle bazı Android uygulamaları %100 başarıya ulaşabiliyor. Araştırmada ismi geçen Antivirüs uygulamaları şu şekilde; Avast, Avira, ESET, Ikarus, Kaspersky, Kingsoft, Trend Micro, and TrustGo. Bu ve benzeri Android için Antivirüs uygulamalarının neredesye zararlı uygulamaları tanıma konusunda, %100 başarı yakaladıkları söyleniyor. Bizimde sizin için yaptığımız bir kaç incelemeye göz atabilirsiniz;
Sıralama herhangi bir anlam ifade etmiyor...

Konuyla ilgili dikkat çekilen bir husus ise Google'ın zararlı uygulamalar konusunda gerçekçi önlemler almaması. Belirtilenlere göre Android, Antivirüs uygulamasının zararlı yazılımı otomatik silmesine izin vermiyor. Bu nedenle antivirüs uygulamalarının ve güvenlik şirketlerinin eli kolu bağlı durumda. Antivirüs uygulamasının yapabileceği tek şey sizi uyarmak. Dikkatsiz kullanıcılar ya da görmezden gelenler Antivirüs uygulamalarına pek güvenmemeli. Tanıma konusunda başarılı olan Android Antivirüs uygulamaları, Google'ın politikaları nedeniyle silme konusunda başarılı olamıyor. Daha doğrusu silemiyorlar. Google, kişinin haberi olmadan bir uygulamanın telefondan kaldırılması durumun sıcak bakmıyor.

android antivirüs sıkıntıları

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top