0
İlk etapta çok ilgi çeken reklamlarıyla ülkemizde gerçek anlamda yer edinmeye başlayan Rus arama motoru Yandex, çeşitli uygulamalarıyla web yöneticilerini de yanına çekince, özellikle ülkemiz için Google'ın güçlü bir rakibi oldu. Çoğu hizmeti taklit olarak değerlendirilse de iyi bir alternatif olma yolunda gerçekten hızlı bir şekilde ilerliyor. Ülkemizde yayın yapan bir çok internet sitesinde Yandex'in en çok aranan kelimeleri haber yapılınca bizde, Yandex'i biraz açmak istedik.

Yandex, tam anlamıyla sosyal bir arama motoru. Yayınladığı reklamlarıyla ön plana çıkan Yandex, sosyal medya üzerinden de kullanıcılarıyla bağını sürekli sıkı tutuyor. Bu insanları daha çok kendine çekiyor. Bir hata raporunuza, bir hata bildiriminize, gerçek bir kişi ve samimi bir mesajla geri dönen Yandex, yaptığınız gerçekçi ve işe yarar hata bildirimlerinizi de ödüllendirmekten geri kalmıyor. (Yandex Destek Ekibinden 200Gb Disk Alanı gibi.)

Ülkemizde bir çok hizmetiyle Google'ın en önemli alternatiflerinden biri olmayı başaran Yandex'in elbette ki katetmesi gereken çok yolu var. Bunların en önemli örnekleri, arama motorundaki ilgili sonuçlar. İki arama motorunda aynı kelimeyle arama yaptığınızda Google'ın sonuçlarının sizi daha çok tatmin ettiğini göreceksiniz. Fakat Yandex'in bu açıdan kötü durumda olduğunu kesinlikle söyleyemeyiz.Gelişmesi gerektiği ise bir gerçek.

Google'ın arama sonuçlarında gösterdiği reklam alanlarının ayyuka çıktığı şu günlerde Yandex sizin için iyi bir alternatif olabilir. Google reklamları daha belirgin hale getirdi; ama reklam alanları inanılmaz derecede arttı. Bu durum benim gibi bir çok kişiyi rahatsız etmiştir. Bu nedenle son zamanlarda Yandex kullandığımızı itiraf etmek zorundayız; fakat “Yiğidi öldür hakkını yeme!” felsefesiyle konuya eğildiğimizde, ara ara Google'ın ilgili sonuçlarına ihtiyaç duyduğumuzu söylemek gerek.

yandex ve google

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top