0
Son zamanlarda büyük internet sitelerinin sosyal medyada yaydığı haberlere biraz daha olumlu bakmanız gerekiyor. Gmail için yapılan haberlerde, maillerle virüs paylaşmanın kolay olacağı ve Gmail'in güvenlik zafiyeti yaşayacağı yönünde. Ayrıca gelecek güncelleme ile birlikte gönderilen resimlerin görülüp görülmediğini anlayabilmesi. Bu durumun gereksiz mail atanları cesaretlendireceği yönünde. Biz bu şekilde düşünmüyoruz.

Google'ın bu güncellemeyi yapmasının en önemli sebeplerinden biri mail haraketini kontrol etmek. Bununla birlikte güvenlik düzeyini arttırmak. Bu güncelleme ile gelecek belli başlı yenilikleri söyleyelim ki tehlikeler neler, ya da bize artıları neler olacak görelim...

  • Mailde fotoğraflar otomatik olarak gösterilecek
  • Bu fotoğrafların karşı tarafından görülüp görülmediği bilinecek
  • Maillerin hepsi süzgeçten geçecek

Bu belli başlı 3 güncellemede endişelenmemiz gereken en önemli konu son madde. Google güvenlik durumunu ön plana sürerek, bütün mailleri ilk önce kendine yönlendirecek. Burdan geçmeyi başaran mailler teslim edileceği yere gidecek. Burdaki asıl amaç gelişmiş kontrol mekanizması elde etmek.

Google, son madde olan maillerin süzgeçten geçmesi durumunu, güçlü bir kontrol mekanizması elde etmek için yapıyor. Hem göndereni hem de okuyanı iyi tanıyacak. Bizim asıl endişe etmemiz gereken bu. Google, şimdi de bu durumu yapıyor. Güncelleme ile kontrol gelişmiş olacak. Bir nevi daha teknolojik hale getirilecek. Google, burdan topladığı verileri elbette pazarlama amaçlı kullanacak. Bizim asıl güvenliğimizi tehlikeye düşüren nokta burası.

Diğer iki önemli güncelleme maddesine gelirsek, Google'ın fotoğrafların içine yazılmış virüslere izin vermesi ya da spam mailin artmasın yol açması söz kosnusu olamaz. Hatta Google her maili süzgeçe tabi tutacağı için hem spam mail hem de zararlı mail zaman içinde inanılmaz derecede düşüş yaşayacak ve bu konuda Microsoft'tan daha iyi duruma gelecektir. Bildiğiniz gibi Microsoft, “Kimlik Avı Dolandırıcılığı” ve “Arkadaşımın Hesabı Çalındı” uygulamalarıyla spama büyük bir savaş açtı ve kazanıyor. Google, bu güncellemeyle Microsoft'u geçecektir.

Resimlerin otomatik görünmesi ve görsele bakıp bakılmadığı, mailin okunup okunmadığı gibi detaylar pazarlama şirketleri açısınan bulunmaz bir nimet olduğu için Gmail'in popülerliğide artacaktır. Google'ın yegane amacıda budur.

gmail güncellemesi ve yenilikler hakkında

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top