0
Mark Gillett
Skype'tan yapılan açıklamaya göre, Skype geliştiricileri labaratuvar ortamında 3 boyutlu ekran gösterimini ve 3 boyutlu görüntü çekiminin daha her cihaz için mümkün olmayacağı konusunda açıklama yapma gereği duydular.
daha da önemlisi 3 boyutlu görüntü çekimini başardı. Şimdi sırada bu teknolojinin bütün cihazlarla uyumlu olma durumu araştırılıyor. Yapılan açıklamada hali hazırda var olan 3 boyutlu cihazların bu teknolojiyi kaldırıp kaldırmayacağı denetleniyor. Geliştiriciler, 3 boyutlu göstermenin sorun olmadığını ama

Microsoft'un satın aldığı ve son geliştirmelerle çok popüler hale gelen Skype'tan yakın zaman içinde 3 boyutlu görüşme yapılabileceğiz. Fakat şimdilik bu teknolojiye uygun bir cihaz bulunmuyor. Teknolojiyi kullanmak için, özellikle 3 boyutlu görüntü çekimi teknolojisi için cihazda Birkaç tane kamera bulunması gerekiyor. Uzmanlar gerçek kalite için bu kameraların çok ince detayla seçilmesi, geliştirilmesi ve yerleştirilmesi gerekiyor.


Yapılan açıklamalarda 3 boyutlu Skype teknolojisinin gelişme aşamasının biraz uzun sürebileceği vurgulanıyor. Bununla birlikte 3 boyutlu yayınla ilgilenen bir çok şirketin çeşitli nedenlerle bu yayınlarından vazgeçmesi de Skype'ı durdurmayacak gibi görünüyor. Zira bu şirketlerden biri Disney. Bir diğer örnek ise BBC. Disney, kısa süre önce 3 boyutlu yayın yapan bir kanalını kapattı. BBC ise 3 boyutlu yayın geliştirmelerine son verdi. Fakat bu teknolojinin ilgi görmediği anlamına gelmiyor. Günümüzde vizyona giren ve hala çekilen filmlerin 3 boyutlu seçenekleri mutlaka oluyor. Uzmanlar 3. boyutun gelişmesi için çıplak gözle görülebilir olmasının gerekliliğine değiniyor. Gözlükler olduğu sürece 3. boyutu benimseyemeyeceğiz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top