0
Yapılan bir araştırma Facebook’un kıskanç ve mutsuz insan tipleri ortaya çıkarttığı belirlendi. Almanya'da Darmstadt Teknik Üniversitesi ve Berlin Humbold Üniversitesi uzmanlarının yaptığı araştırmada ortaya çıkan sonuç gerçekten çok ilginç. 

600 Facebook kullanıcısının üçte biri Facebook’ta zaman geçirdikçe kendilerini yalnız, yorgun ve mutsuz hissettiklerini ifade ettiler. Peki, mutsuzluk, yorgunluk ve yalnızlığa etken ne? Uzmanların görüşlerine göre bu belirtilere etken arkadaşların paylaştıkları olumlu gönderiler. Kişinin arkadaşları olumlu gönderiler paylaştıkça kişi onları okuyor ve arkadaşını kıskanıyor. Kıskanç bir insan tipi ortaya çıkıyor. Hanna Krasnova’nın söylediğine göre Facebook’ta gezinen kişi kendine benzeyen kişilerle kıyaslama yapıyor ve karşı taraftaki olumlu durumları görünce mutsuz oluyor, kıskanıyor ve zamanla kendini yalnız hissediyor. 

Darmstadt Teknik Üniversitesi'nden Thomas Widjaja da benzer şeyleri söyledi. Facebook’ta sürekli olumlu etkileri gören kullanıcılar kendilerini değersiz hissediyorlar. Thomas Widjaja kıskançlık çekenlerin profillerinde daha çok olumlu mesajlar yazdıklarına, olumsuzluklara hiç yer vermediklerine dikkat çekti.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top