0
Twitter çeviri özelliği bingTwitter’ın dünyanın her yerinden birçok farklı kullanıcısı var. Herkes kendi dilinde tweetler atıyor. Bazen takip ettiklerimiz de yabancı olabiliyor. İnsanlar çoğu zaman birbirini anlayamıyor. Twitter bu işe bir çözüm bulmaya karar verdi ve Bing ile anlaşmaya vardı. 

Twitter, kendi bünyesinde bir çeviri platformu kuruyor. Bu platformda herkes yabancı dillerle atılan tweetleri kendi dillerine çevirebilecek. Ancak şöyle bir durum da var. Bing ile daha önce bir kere çeviri yaptıysanız farkına varmışsınızdır. Türkçeye tam olarak çeviri yapamıyor. Sadece bizim dilimize değil, diğer dillere de aynı şekilde çeviri yapıyor. Ufak tefek yanlışlıklar, mantık hataları oluyor. Çevirilerin bu şekilde olacağını unutmayın. 

Microsoft ile anlaşan Twitter Türkçe çevirileri bakalım ne kadar başarılı olacak? Ayrıca Android’e ya da IOS’a Twitter indirdiğiniz zaman aynı çeviri özelliği ile karşılaşacaksınız. Bildiğimiz gibi Twitter şu an bilgisayardan çok mobil platformdan kullanılıyor. Bakalım Twitter’ın otomatik çeviri özelliği ne kadar başarılı olacak?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top