0
Apple'ın önemli tedarikçilerinden biri olan ETrade Supply bu güne kadar çıkan Apple dedikodularının kaynağı. Bir çok haberi doğrulamış ve çoğuda gerçekleşmiş dedikodular diyebiliriz. ETrade Supply'ın çıkardığı son Apple haberleri ise “Ucuz iPhone” ile ilgili. Doğru haberlerini değerlendirecek olursak ucuz iPhone ile iglili ortaya atılan iddiaların doğru olduğunu düşünebiliriz. ETrade Supply ucuz iPhone haberleri cidden doğru çıkarsa Apple bundan ne kazanır kısaca bunu değerlendirmek istiyoruz.

Apple'ın bu güne kadar ürettiği ürünlere bakacak olursak hepsi kaliteli malzemeden kaliteli içerikten oluşuyor. Bu tüm dünyada Apple'ın marka imajının temelini oluşturuyor. Ucuz iPhone modelinin malzeme kalitesinin düşürülerek ucuzlatılacağını düşündüğünüzde Apple'ın marka imajını zedelemesi muhtemel bir durum. Kaliteden çok fazla ödün vermediği sürece çokta ucuz bir ürün üretemeyecek olan Apple bakalım nasıl bir strateji izleyecek. Ucuz iPhone modelinin plastikten üretileceği söyleniyor.

Ucuz iPhone ile ilgili yorum yapan bir kesim ise bu modelin o kadarda ucuz olmayacağını düşünüyor. Orta sınıf olacak telefon rakiplerine göre yine pahalı olacak. Apple'ın kaliteden o kadarda ödün vermeyeceğine vurgu yapılıyor. Peki o zaman çok fazla fiyat farkı olmayacaksa ve rakiplerinden daha pahalı olacaksa kaliteyi düşürmenin ne manası var? Hep beraber göreceğiz.

Özet olarak söylenebilir ki ucuz bir telefon için mutlaka kalite düşürülmeli. Apple bunu malzeme kalitesinde gerçekleştirecek. Bildiğiniz gibi iPhonelar aleminyum kaplama kasalara sahip oluyorlar. Bu yeni ve ucuz iPhone modelinin ise plastik olacağı söyleniyor. Peki donanım kalitesi ne olacak? Ordan da fiyat düşürülmeye çalışılacak mı çok merak ediyoruz. Ne olursa olsun Apple bu işten zarar edebilir. Sonuçta marka imajı bir şirket için herşeydir.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top