0
Nokia akıllı telefon pazarında rakiplerini iyi şekilde değerlendirmeye devam ediyor. En son tablet telefon karşımı bir ürünle Lumia Phablet ile haber olan Nokia şimdilerde orta seviye bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor. Nokia'nın üzerinde çalıştığı bu modelin kod adı “Max”. Nokia Max şeklinde adlandırılan cihaz bu güne kadar üretilmiş en büyük ekranlı Nokia olarak değerlendiriliyor.

Nokia Max'ın şimdilik bilinen özelliklerine geçmeden önce dikkatimizi çeken izlediği stratejiden bahsetmek istiyoruz. Dikkatimizi çekmemesi mümkün değildi. Çünkü Nokia apaçık bir başka telefon üreticisini taklit ediyor. Taklit ettiği başarılı telefon üreticisi elbette Samsung... Samsung'un bu güne kadar çıkardığı cihazlara bakarsanız ve cihazların nasıl olduğunu incelerseniz çok net bir şekilde Nokia'nın bu güne kadar Samsung'un izlediği politikayı izlemeye çalıştığını görürsünüz.

Samsung'un her ürettiği modelin ekranı biraz daha büyüyor. Öyle ki Galaxy Mega serisi bu açıdan bir son nokta diyebiliriz. Ayrıca telefon tablet konusunda da iddialı olan Galaxy Note serisinide biliyoruz. Nokia'da bunlara benzer ürünler ve yine Samsung'un stratejilerine benzer stratejiler geliştirmeye çalıştığı çok açık.

Nokia Max Teknik Özellikler

  • Ekran: 4.7” , 800x480 çözünürlük, LCD
  • İşlemci: 1.2GHz hız, çift çekirdek Qualcomm S4
  • Ram: 512MB
  • Pil: 2000mAh

Bu özellikler konusunda elbette herhangi bir resmi açıklama yok. Bilgiler zaman içinde değişebilir. Son olarak konuşulanlardan biride Nokia Max'ın ucuz olacağı. Bakalım Nokia'nın resmi açıklaması ne olacak?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top