0
Mac OS X Apple’ın bilgisayarlar için kullandığı işletim sistemidir. Bu işletim sistemi Microsoft’un Windows’una benzemez. Bu nedenle yapacağınız işlemler Windows’tan çok farklıdır. Örneğin Mac Os X’ten ekran görüntüsü almak başkadır Windows’tan almak başka. Windows’ta tek bir tuşa basarsınız. PNG formatında kaydeder. Ancak Mac Os X’te bu böyle değil. Bir çok tuş kombinasyonuna basmanız gerekir ve çeşitliliği daha çoktur. Örneğin ekranın herhangi bir yerinin görüntüsünü alabilirsiniz. Ancak Windows’ta bunu program kullanarak alırsınız. Başka çaresi yoktur. 

Mac OS X’te Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır? 

Basit bir kısa yol tuşu ile ekran görüntüsü almanız mümkün. Command+Shift+3 tuş kombinasyonunu yaptığınız zaman ekran görüntüsü masa üstüne otomatik olarak PNG formatında gelir. Yapıştırmanıza gerek yoktur. Başka bir yöntem ise şudur. Command+Shift+3+Control tuş kombinasyonunu kullanarak ekran görüntüsü alabilirsiniz. Ancak bu tuş kombinasyonunda görüntüyü kendiniz kaydedersiniz. Görüntüyü yapıştır demeniz gerekir. 

Sadece Bir Bölgenin Ekran Görüntüsünü Almak 

Bu işlemi Windows’ta yapmak için program kullanmak lazım. Aslında Mac OS X’te olduğu gibi program kullanmadan yapabilsek daha iyi olurdu. Command+Shift+4 tuş kombinasyonunu kullanarak bir bölgenin ekran görüntüsünü alabilirsiniz. Bu tuş kombinasyonunu kullandığınız zaman karşınıza seçim yapmanıza yardımcı olacak bir ekran gelecek. O ekranla istediğiniz bölgeyi seçebilir, ekran görüntünüzü alabilirsiniz. Eğer bu tuş kombinasyonuna Control tuşunu eklerseniz o zaman görüntüyü sizin kaydetmeniz gerekir. 

Mac OS X’te Uygulama Penceresinden Görüntü Almak 

Command+Shift+4+Spacebar tuş kombinasyonuyla bir uygulama penceresinden görüntü alabilirsiniz. Bu kısa yol tuşlarını tıkladığınız zaman karşınıza bir kamera ikonu çıkacak. Bu ikonu hareket ettirerek görüntü almak istediğiniz uygulama penceresine gelin. Yapmanız gerekenler bu kadar. Bu şekilde Mac OS X’ten ekran görüntüsü alabilirsiniz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top