0

Ücretsiz online oyunlar kategorisimiz için harika bir ücretsiz MMORPG oyunu tanıtımı yapacağız. Belki tanıtımımız harika olacak ama oyunu o kadar çok beğenir misiniz bilemiyorum. Biz yinede gördüklerimizi bütün şekliyle paylaşmak istiyoruz. Kısaca Dragon's Prophet'in konusundan ve combat sisteminden, oyunun genel mekaniklerinden bahsedip tanıtımı bitirmek istiyoruz. Kayıt için Dragon's Prophet Avrupa ...

Dragon's Prophet Genel Bilgiler

Sony Online Entertainment (SOE) ve Runewalker ortak yapım ve dağıtımı Dragon's Prophet fantastik hikayesiyle dikkat çekiyor. Oyundaki en genel özellik dragonların yanı ejderhaların konusunu işlemesi. Oyunun getirdiği en heyecenalı yenilik bu sanırız. Oyun içinde 300'den fazla ejderha türüyle karşılacak ve isteseniz onları kendiniz için alabileceksiniz. Yani bir nevi evcilleştirme diyebiliriz.


Evcilleştirdiğiniz ejderhaları binek olarak kullanabilecek isterseniz sizin tarafınızda savaştırabileceğiniz bir sisteme sahip Dragon's Prophet ejderhaları oyuna gayet iyi entegre etmiş. Bununla birlikte hikayeyede çok güzel eklenmiş bir içerik demek mümkün.

Oyunun en büyük özelliklerinden biri dediğimiz gibi f2p olması yani FREE TO PLAY şeklinde oynanabilecek oyun orjinal sitesi tarafından a free to play fantasy mmo olarak tarif ediliyor. Oyun şimdilerde kapalı beta sürecinde. Eğer sizde beta sürecine katılmak istiyorsanız sitesinden beta için kayıt olmalısınız.

Dragon's Prophet Combat Sistemi

Bir çok oyuncuyu üzecek bir bölüm olacak. Maalesef Dragon's Prophet'in combat sistemi günümüzde ki en popüler mmoların combat sisteminden biraz değişik. Dragon's Prophet'te aradığınız haraketi bulamayacaksın diyebiliriz. Eğer durarak savaşmayı seviyorsanız ciddi manada bu oyunu sevebilirsiniz. Fakat haraketli ve taktiksel savaşlarda yer almak isteyenler Dragon's Prophet'ten aradığınız bulamayacaklar.


Oyunu deneyebildiğimiz zaman sürecinde combat sisteminin aşırı sıkıcı olduğunu farkettik. Instant yani anlık kullanılabilen ve mantık olarak haraket ederken bile kullanabileceğiniz yetenekleri bu oyunda durarak kullanmak zorundasınız. Eğer birine attack halindeyseniz asla yerinizden kıpırdayamıyorsunuz. Saldırıyı sonlandırıp vurmayı bırakıp yer değiştirmek isterseniz değiştireceksiniz daha sonra tekrar vuracaksınız.

Skillbar kısmınında gayet yetersiz olduğunu söylemek zorundayız. Sanki fps gibi fare ile sağa sola dönmeniz gerekiyor. Kesinlikle fare imleci oyun içinde aktif şekilde kullanılamıyor. Fare ile birlikte karakterde sağa sola dönüyor. Yine saldırmak için farenin sağ ve sol tuşunu kullanıyorsunuz. Oyun sizi bu yönden de kısıtlıyor.


Dragon's Prophet Yorumu

Bu durumlar değişir mi yeni güncellemelerle neler gelir bilinmez ama bu genel mekaniklerin değişebileceğini zannetmiyoruz. Oyunun ücretsiz oynandığını unutmamak lazım. Yine de yetersiz gelebilir. Çünkü piyasada daha kaliteli ücretsiz online oyunlar mevcut diyebiliriz.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top