0
Bu hafta yine geçen hafta sosyal ve teknolojik gündem ile ilgili önemli gelişmeleri vereceğiz. Her hafta rutin hale getirdiğimiz bu yazıları takip edebilirsiniz. Bu hafta bahsedeceğimiz konular şunlar; bu hafta Blackberry’den yeni bir model geleceği haberlerini paylaşacağız, akabinde iPad 5’in muhtemel tanıtım tarihinden kısaca bahsedeceğiz. Daha sonra Sosyal gündem olarak Facebook Home’un tanımı gündemde çok yer tuttu, ondan bahsedeceğiz. Mobil gündeme birde Galaxy Win haberlerini yazılarımıza ekleyeceğiz. Oyun dünyasından Blizzard ile ilgili Titan haberleri son zamanların en çok konuşulanlarından oldu. Google’ın pil tasarrufu patenti hakkında gelişmelere yer vereceğiz. Ayrıca mobil kategoride değerlendireceğimiz uzun pil ömrüne sahip Android haberlerinden bahsedeceğiz.


Uzun Pil Ömrü

Ding Xuan firmasından yapılan açıklamaya göre Çinli şirket bu güne kadar üretilmiş en uzun süre kullanılabilecek Androidli cihazı üretecek. Bu cihaza 5000mAh pil takılacağı söyleniyor. Bu pille birlikte Androidli cihazın çok uzun süre şarj gerektirmeden ayakta kalabileceği konuşuluyor. Konuşulanlara göre bu pil telefonu ağır ve kalın yapacak olsada pek çok kişi tarafından tercih edilecektir. Uzun Ömürlü Android konumuzdan detaylı inceleme sağlayabilirsiniz.


Pil Tasarruf Patenti

Uzun ömürlü pile sahip Androidli cihazdan bahsettikten sonra şimdi de Google’ın geçen hafta içinde satın aldığı bir patentten bahsetmek gerekir. Bu patent telefonun ekranıyla ilgili ve 3 ana moddan oluşuyor. Pil durumuna göre telefon modlar arasında geçiş yaparak 4 kata adar tasarruf sağlıyor. Bu patentin ilk hangi telefonlarda kullanılacağına dair herhangi bir bilgi olmasa da büyük bir yenilik olduğu kesin. İlgili haber.


iPad 5 Duyuru Tarihi

Mobil kategoride değerlendireceğimiz bir diğer haber ise Apple şirketinden geliyor. Uzun zamandır merakla beklenen iPad 5’in ne zaman tanıtılacağı internete sızdı. Söylentilere göre iPad 5’in tanıtımı bu ayın içinde gerçekleşecek. Mart ayı içinde yapılması planlanan tanıtım diğer tanıtımlarla gölgelenmemesi için Nisana ertelenmiş. İpad 5 Duyuru yazımızdan inceleyin.


Blackberry R10 Yakında

Blakberry’den yeni model söylentileri gelmeye başladı. Blackberry 10 işletim sistemini kullanacak bu yeni modelin ismi R10 olacak. Bu yeni Blackberry modelinin en önemli özelliği diğer Blackberry 10 işletim sistemini kullanan Z10 ve Q10 modeline nazaran daha ucuz olarak piyasyaa sunulacak olması. Özelliklerini görmek için Blackberry R10 yazımızı inceleyin.

Galaxy Win Yeni Model

Samsung’un Galaxy S4 tanıtımından sonra şirket ile ilgili bir sürü haberin arasında yeni modeller ile ilgili haberlerde gelmeye devam ediyor. Bunlardan birisi Samsung’un Win serisi şeklinde üretim yapacağı. Galaxy Win’İn S serisiyle tasarım olarak benzerlik göstereceği gelen en önemli haberler arasında. Galaxy Win yazımızdan detaylı bilgileri alabilirsiniz.


Facebook Home Tanıtıldı

Şimdi de son zamanların sosyal medya ile ilgili en önemli haberine gelelim. Facebook geçen hafta içinde Home isimli uygulamasını tanıttı. Bu Android uygulaması bir uygulamadan daha çok özellikle karşımıza çıkıyor. Önümüzdeki hafta içinde piyasaya sürülecek uygulama ile ilgili söylenebilecek en önemli şey Facebook’u daha aktif kullanma imkanı sağladığı. Facebook Home ile ilgili detayları linkten alabilirsiniz.


Blizzard Titan Hakkında

Blizzard şirketinin senelerdir üstünde çalıştığı ama hiç bilgi sızdırmadığı oyunu Titan hakkında çeşitli bilgiler nihayet sızdı. Oyun dünyasının en önemli gelişmelerinden biri olan bu bilgiler çok kaliteli bir oyun beklediğimizin göstergesi. Oyun mekanikleri ve hikayesi ile ilgili bilgileri bulabileceğiniz yazımızı inceleyin; Blizzard’ın Titan’ından Haberler Var

Listemize almasakta son bir gelişme ile sizlere bu haftaki gelişmelerden biri Angry Birds Friends’in mobil platformuna geleceği haberleri. Rovio oyunu Facebook üzerinden oynanabilen mobil bir oyun haline getirecek. Bu sayede daha eğlenceli vakitleri her yerde geçirmeniz sağlanacak. Oyun IOS ve Android platformlarına gelecek. Detaylar Angry Birds Friends Mobil Platformda Haberimizde…
Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlanmıştır.

Yorum Gönder

 
tic
Top