0

Google Reader ile ilgili haberler çıkmaya devam ediyor. Her gün tartışmaya bir yenisi daha ekleniyor. İlgili insanlardan yorumlar ve kullanıcılardan tepkiler hiç bitmiyor. Son olark Google Reader ile ilgili gelişmeleri aktaracağımız bu yazımızda size konuyla ilgili en detaylı bilgiyi verdikten sonra en kaliteli Birkaç Google Reader alternatifi de vereceğiz.

Google'ın yakın zaman önce yaptığı haberde bazı hizmetlerine son vereceğimizi Google Bazı Servisleri Kaldırıyor isimli haberimizde vermiştik. Bu haberden sonra konuyla ilgili çok önemli tartışmalar yaşandı. İnsanlar Google'a konuyla ilgili tepkilerini kendi bloglarından ve Twitter üzerinden hala veriyorlar. Hatta Google'a seslerini duyurabilmek için imza kampanyası düzenleyenler bile var. Bunların yapılmasının en büyük nedeni elbette Google'ın hizmete son vermesine gerekçe olarak popüler olmamasını göstermesi olarak algılanıyor. Google gerçektende böyle dedi; ama işin gerçeği sanırız farklı. Çünkü daha sonra çıkan haberlere baktığınızda Feedly sitesine 500 bin kişinin Google Reader'dan gelerek kayıt olduğu yönünde. Feedly sitesinin yaptığı açıklamaya göre 500 bin Google Reader kullanıcısı Feedly kullanmaya başlamış. Sitenin bu rakamı tespit etmesi çok kolay çünkü yeni bir üyenin Google Reader hesabı ile Feedly'e entegre olabileceği bir seçeneği mevcut.

500 bin kişi bir servisin devam ettirilebilmesi için yeterli bir rakamken daha blmediğimiz sayıda kullanıcısının olduğunu herkes tahmin edebilir. Tüm bu yaygaranın ardından konuyla ilgili bir yorumda RSS'nin yaratıcısından geldi. Dave Winer Google'ın Reader hizmetini kaldırmasının isabet olduğunu düşünüyor; zira kendisi Google'ın bu hizmetinden nefret ediyormuş. Google Reader'ın geri gelmesini sağlamaya çalışanlara bu kadar büyütecek Bir şey olmadığını açıklayan Winer farklı alternatifler kullanabileceklerini ve bunun daha iyi olacağını düşünüyor.

Peki sizde bir Google Reader kullanıcısı iseniz hangi alternatifleri kullanmayı düşünüyorsunuz? İşte size sunacağımız Birkaç alternatif RSS okuyucu.

Feedly: İnsanların en çok tercih ettikleri RSS okuyuculardan. Google Reader hesabınızla ilişkilendirebilir RSSlerinizi aktarabilirsiniz. Bunun yanında RSSlerinizi tıpkı bir blog sayfası gibi göstermesi okunabilirlik kazandırmış diyebiliriz.

Feedly RSS Okuyucu

Pulse: Yine görünüm olarak sizde iyi etki bırakacak bir RSS okuyucu diyebiliriz. İlk etapta RSS adreslerinizi eklemek biraz zor olsada okumak için bire bir diyebiliriz. RSS içeriğinizi dergi biçiminde size sunuyor ve değişik bir hava yaratıyor.

Pulse RSS Okuyucu

Newsblur: Google Reader'dan vazgeçemem diyenler için gerçekten kaliteli bir alternatif olabilir. Gerçekten Reader'a benzerliği ile bilinen RSS okuyucu çok kişi tarafından tercih ediliyor.

Newsblur RSS Okuyucu

Netvibes: Tweetdeck görünümüyle dikkat çeken bu RSS okuyucu yine görselliğe önem verenler için bir çözüm olabilir. Sutunlar şeklinde RSS kaynaklarınızı görüntüleyebilir ve okuyabilirsiniz.

Yorum Gönder

 
tic
Top