0

Google’ın yakın zaman önce duyurduğu bu haberler çok can sıktı. Ama Google durumu farklı şekilde yorumluyor. Google yakın zaman içinde kaldırılacak servisleri için kullanıcıların ilgisini çekmediği için kaldırılacaklarını duyurdu.

Google’ın kaldıracağı en önemli servislerden biri Google Reader. RSS okuyucu olan Google Reader bir çok insan tarafından siteleri RSS servisleri üzerinden takip etmek için kullanılıyordu Google Reader sayesinde takip ettiğiniz siteleri başkalarıyla paylaşabiliyor insanlarında takip etmesini sağlayabiliyordunuz. Bununla birlikte okuduğunuz haberlere takip ettiğiniz insanların yorum yapmasını ya da haberi okumalarını sağlayabiliyordunuz. Google 1 Temmuz’dan itibaren Reader servisine son verecek.

Google yaptığı açıklamada servisin popüler olmadığı için kaldırıldığını duyurdu. Yine de bazı kullanıcılar duruma tepki gösterdi.  Kaldırılacağı güne kadar RSS bilgilerinizi yedekleyebileceksiniz. Google Reader ’ın kapatılacağı haberleriyle birlikte birçok servisinde aynı kaderi paylaşacağını üzülerek sizlerle paylaşıyoruz.  İşte Google’ın son vereceği diğer servisler;

Google’ın Kaldırılacağını Duyurduğu Servisleri

Apps Script, CalDav API, GoogleBuilding Maker, Google Cloud Connect, Google Voice App for Blackberry, Search API for Shopping ve Snapseed Desktop.

Google Reader Servisi Durdurulacak


Bu servislerin kaldırılmasının en büyük nedenlerinden biri yapılan açıklamaya göre blog kullanımının azalması. Bu duruma ise Twitter gibi micro blog servislerinin neden olduğu konuşuluyor. Bu haberlere tepkili olan kullanıcılar Google geri adım atsın diye çaba sarf ediyorlar. Bunun en büyük örneği Twitter’da herkesin kullandığı #savereader hashtagi. Sizde Twitter hesabından bu hashtag ile Google’a sesinizi duyurabilirsiniz.
Reader’ın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada ise Reader’ın ölmeyeceği söylendi. Haberde çelişki var farkındayız. Reader demekle RSS mi kasedildi? Yoksa 1 Temmuzda kaldırılacağı duyurulan Reader için neden ölmeyecek denildi?

Yorum Gönder

 
tic
Top