0
Firefox 13 çıkarılması, Chrome ve opera gibi tarayıcıların da geliştirilmesiyle beraber akıllara bir soru takıldı; Hangi tarayıcı daha hızlı internet sayfalarını açıyor? Bunun öğrenilmesi için de çalışmalar yapıldı. Hız testi yapılmasını isteyen Lifehacker, bu tarayıcıları kapıştırdı.

Hız testleri tabi ki en hızlı tarayıcıyı belirlemek için mümkün değil. Her yarayıcının kendine özel özellikleri var. Her web tarayıcısı bize diğer web tarayıcılardan daha farklı işlevler sunuyor ve farklı özelliklere sahip. Ancak web tarayıcılarının özellikleri karşılaştırmak o kadar da kolay olmadığında hızları karşılaştırılıyor. Her an yeni sürümü çıkabilecek olan web tarayıcılarının hızlarını tespit edebilmek zor.

Bunun için yeni sürümler çıktıkça web tarayıcılar arasındaki hız testi tekrar yapılması gerekiyor ve bu gerçekten çok adil bir olay. Peki, en hızlı tarayıcı hangisi?
KAZANAN OPERA

Son güncelleme ve özelliklerle beraber ortaya çıkan sonuçta Opera ilk sırayı aldı. Lifehacker Sonucuna göre çıkan sonuçta Opera 2 saniyeden daha kısa sürede internet sayfalarını açıyor ve kullanıcıya güzel bir hizmet veriyor. Operaya en yakın olan tarayıcı Chrome ise 4 saniyede tam olarak açılıyor.

Peki yeni, sürümler ve özellikler çıktıktan sonra yapılan hız testinde ilk sırada yine Opera mı olacak ya da başka bir web tarayıcısı mı? Bu merak konusu.

Yorum Gönder

 
tic
Top