0
Samsung ile Apple arasındaki patent davalarının ayyuka çıktığı ve savaşın kızıştığı şu zamanlarda Apple tarafından yapılan bir satın alma ile durum daha da zorlaşacak gibi görünüyor. Apple ile Samsung arasında patent davaları sürerken Apple AuthenTec isimli güvenlik yazılımı üreten şirketi satın aldı. İşin ilgi çeken yanı ise bu şirketin Samsung'un ürettiği telefonlar için bir sürü güvenlikle alakalı ürün ve uygulama üretmiş olması.

AuthenTec şirketi 200 güvenlik patentine sahip ve bunlardan bazıları Samsung tarafından da kullanılıyor. AuthenTec parmak izi sensörü, güvenli ağ teknolojisi ve veri korunması gibi konularda bir çok çalışma yapıyor. Apple'ın 356 milyon dolar ödeyip aldığı bu şirketle ne yapacağı şimdilik tam olarak bilinmesede cihazlarının güvenliğini arttırmak istediği tahmin ediliyor.
Bildiğiniz gibi uzun zamandır. Mac Os işletim sisteminin güvenlik açıklarından ve Apple'ın bu duruma çare bulmamasından bahsediliyordu. Kimi zaman bu durum IOS'ta da meydana geliyor ve kullanıcılar için tehlike arz ediyordu. AuthenTec şirketini alarak Apple bu konuda önemli hamle yapacağa benziyor.

Uzmanlar AuthenTec'in satın alınmasının bir nedeni olarakta şirketin Samsungla da anlaşmasının bulunması olarak görüyor. Apple yaptığı bu satın alma ile Samsung'un cihazlarında da kullandığı bazı teknolojilerin patentlerine sahip oldu. Bunlardan biri Galaxy marka cihazlarda kullanılan özel sanal ağ yani VPS. Bakalım Samsung Apple'ın bu hamlesine nasıl cevap verecek.

Yorum Gönder

 
tic
Top