0
Mafia 2 oyunu ilk kez Leipzig Games Convention’da duyuruldu. Duyurulma tarihi tam olarak 2007. Tarihler biraz eski, ancak bu oyunlar unutulmayacak güzellikte olduğu için anlatma ihtiyacı duydum. Aynı zamanda hala oynamamış olan oyun severler olabileceğinden dolayı da anlatma ihtiyacı duydum. 

Oyun Amerika da 21.06.2010 tarihinde, Avrupa da ise 25.06.2010 tarihinde satışa sunulmuştu. Oyun 1950 yıllarını anlatıyor. Oyuna başladığınızda gençsiniz ve askerdesiniz. 2. Dünya Savaşının ortasında kendinizi buluyorsunuz. Orada biraz savaştıktan sonra savaş bitiyor ve terhis oluyorsunuz. İşte asıl hikaye o zaman başlıyor. 

Askerden geldikten sonra beş parasız kalıyorsunuz. Bu durum sizi mecburen farklı yollar aramaya itiyor. Armalarınızın sonucunda bulduğunuz şey eski bir arkadaşınız oluyor. Tek çare sizin için artık o oluyor. Arkadaşınız size fazla zaman geçmeden cazip bir teklif sunuyor. Yasal olmayan işler yaparak güzel para kazanabileceğinizi söylüyor. Bu da karakterimizin hoşuna gidiyor olmalı ki, karakterimiz kendini eli silahlı bir adam yapıyor. 
Bütün bunlardan sonra küçük işler yapmaya başlıyorsunuz. Baskınlar, benzinliklerden haraç kesmeler, sokaktaki insanlara şiddet uygulayıp onları soymalar, araba çalıp kaçmalar… Araba çalmak oyunda iki şekilde yapılıyor. Birincisi “Q” tuşu ile camı kırıp kilidi açıyor. Sonra da düz kontak yaparak çalıştırıyor. İkincisi ise kilidi açmak. “S” tuşu ile kilidi açmanız mümkün. Tabi önce “E” tuşu ile karakterimizin kilide yönelmesini sağlamamız lazım. Daha sonra “S” tuşu ile kildin içindeki mekanizmaların yeşile döndürmek. Bunu zaten size oyunun başında öğretecekler. 

Belki de içinizdeki canavarı nu oyun ile ortaya çıkaracaksınız. Günümüz şartlarından yasal olarak suç sayılan şeyleri bu bir nevi bu oyunda gerçekleştirebileceksiniz. 

Oyun grafik bakımından oldukça iyi. Görüntü kalitesi süper denilebilecek seviyede. Ekran kartınızın en az 1 GB olması şart. Aksi halde bilgisayarınız oyunu düzgün çalıştırmayabilir. 

Görüntü bakımından süper olan Mafia 2, ses kalitesi bakımında da süper. Oyunda araba kullanırken lastik seslerini kolayca duyabilirsiniz. Ayrıca frene bastığınızda balata sesini bile duyabiliyorsunuz. 

Silahsız bir mafya düşünülemez değil mi? Silah bakımından sıkıntı yaratmayan Mafia 2’de karakterimiz öldürdüğü insanlardan topladığı silahları toplayarak kendini adeta bir depo haline getiriyor. Silah toplama sınırı yok. En azından ben oyunun sonuna kadar topladığım silahlarla bile karakterimizin silah depolama özelliğini dolduramadım. 

Bu oyunda kıyafet değişikliği de mümkün. Kendinize mağazadan güzel bir mafya kıyafeti alabilirsiniz. Ya da spor bir kıyafet giyebilirsiniz. Bu size kalmış. 

Oyunu sevilen özelliklerinden bir tanesini atlamadan söyleyeyim. Siper alma özelliği. “Ctrl” tuşu ile bunu yapabilirsiniz. Saklanacak bir yer varsa “Ctrl” tuşuna bastığınız anda hemen siper alıyor. Farenin sağ tuşu ile karakterimiz siper alırken aniden çıkıp ateş açabiliyor. Farenin sağ tuşunu bıraktığınızda hemen eski yerine otomatik olarak geri dönüyor. 

Oyunu ve serialini çeşitli sitelerden temin etmeniz mümkün. İyi oyunlar.

Yorum Gönder

 
tic
Top