0
Asrın en büyük icadı olan internet hayatımızın bir parçası haline gelmiş durumda. Her gün o siteden o siteye dolaşıyoruz. Kimi zaman bir araştırma yapmamız gerekiyor, kimi zaman canımızın sıkkınlığını gidermek için ihtiyaç duyuyoruz… Bu şekilde sayarak çoğaltabiliriz. 

İnternet bazen yararlı, bazen de zararlı oluyor. İnsan başına oturdu mu saatlerce kalıyor. Ancak gerçekten öğrenmek, araştırmak, faydalı şeyler yapmak için kullanırsak internet çok faydalı bir araç. Biz çoğu zaman zararlı tarafını kullansak da bize bayağı bir yararı dokunuyor. 

Hayatımızda internet olmasaydı neler olurdu? Bu soru kimini ilgilendirmeyecek, kimini ise telaşa düşürecektir. İnternetin varlığı da bir yokluğu da diyenler için sorun olmayacak.
Ancak; telaş edenler ikiye ayrılacak. Birinci grup internetteki gereksiz şeyleri kaybedeceği için üzülecek, ikinci grup ise araştırmalarına, ödevlerine, görüntülü iletişime, anında ve hızlı bilgiye veda edeceği için üzülecektir. Anında bilgi meselesine örnek verecek olursak Britannica Ansiklopedisi. Bu ansiklopedi yayını “Bing” arama motoru ile anlaştı ve bütün bilgilerini oraya aktardı. Güvenilir Britannica Ansiklopedisinde bir bilgi araştıracak olursanız bunun hızlı yolu internetten geçiyor. “Bing”ten. 

İnternet olmasa mahrum kalacağımız diğer faydalı şeyler ise haberler, gündem, dünya vs. Mesela her gün binlerce insan tabletlerinden, PC’lerinden, ya da mobil olarak internete bağlanıyor. Ve oradan gündemi takip ediyor. Ya da bir çok insan internet üzerinden kredi kartına borcunu yatırıyor. Veya elektrik faturası. Bunun yanında internet üzerinden hızlı alışveriş yapanlar da var. 

İnternetin kullanım alanı günümüzde çok yayıldı. Yukarıda internetin kullanım alanlarını saydık. Bunar sadece bir kısmı. İnsanların hayatını nasıl kolaylaştırdığı verdiğim örneklerde açık bir şekilde gözüküyor. İnternetin olmadığını düşünelim. Olmazsa hayat daha zor daha sıkıcı olurdu. İnternet olmasaydı modern dünyada bankada kuyruklar oluşurdu, araştırmamızı 1 saat yerine bir-iki gün gibi bir süre zarfına yayardık. Gerisini siz düşünün.

Yorum Gönder

 
tic
Top