0

HTC Windows Phone 8'e destek vereceğini açıklayarak Microsoftla olan ilişkilerin sürdürülüp ileriye götürüleceğini açıkladı. HTC yetkilisinden şu şekilde bir açıklama geldi; “HTC, Windows Phone’a her zamankinden daha fazla önem veriyor. Bu yılın sonlarına doğru, yeni ve özel akıllı telefon Windows Phone 8’i kullanıcılarımızla buluşturacak olmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz.Microsoft, 2010 yılında piyasaya çıkardığı ilk Windows Phone ile sunduğu eşsiz ve kullanıcı dostu müşteri deneyimiyle, yeni ve güçlü bir mobil ekosisteme öncülük etti.”

Microsoft tarafından da benzer açıklamalar geldi. HTC ile yakın ilişki içerisinde olduklarını vurgulayan Microsoft yetkilileri Windows Phone 8 ile ilişkilerin nasıl gelişeceğini çok merak ettiklerini açıkladılar. HTC Microsoft ilişkisi 2000 yılından beri devam ediyor. İkilinin imzasını taşıyan toplamda 40 milyondan fazla telefon satışı gerçekleşti.

HTC Microsoftla olan ilişkisini geliştirmek için bu yılın sonunda Windows Phone 8li telefonları piyasaya sürmeyi planlıyor. Windows Phonelu telefonların bir Android işletim sistemine sahip telefon kadar popüler olmadığını olamadığını biliyoruz. Peki bir çok telefon üreticisi neden hala Windows Phonelu telefon üretmeye devam ediyor? Bunun en önemli sebebi Microsoft'a ait teknolojiler için her üretilen telefona ayrı ayrı telif hakkı ücreti ödemek istemeyen şirketler çareyi Windows Phonelu telefon üretip onun gelişimi için destek vermekte buluyor. Bu sayede Windows Phone satışı yapılıyor ve uygulama geliştiriciler de Windows Phone için uygulama ve oyun geliştirmek durumunda kalıyor. İki tarafta bu işten karlı çıkıyor. Bununla birlikte HTC'nin desteğini sürdüreceğini açıkladığı işletim sistemi Windows Phone 8. Belkide Windows Phone 7.5'ten farklı olur.

Yorum Gönder

 
tic
Top