0

Google’ın insansız otomobilleri yollara düştü. 

Bu teknoloji sizi çok şaşırtacak. Google uzun süredir insansız araçlar için çalışma yürütüyordu. Elbette ki çalışmanın en önemli ayaklarından biri bu araçları yollara düşürmek. Sanırım Nevada eyaletinde Google bunu başarmış. Google’ın hizmetlerinden biri olan Street View için yollardan görüntü toplayan araç Nevada’nın ilgili biriminden izin almış görünüyor.

Nevada’da yollarda insansız araçlar dolaşacak; ama diğer sürücüler paniklemesin diye aracın insansız olduğunu anlamaları için bu araçlara özel plakalar yapıldı. Kırmızı bir plaka ve plakanın üstünde sonsuzluk işareti var. Bunun manası geleceğin araçları olması. Bu plakayı görenler aracın insansız olduğunu hemen anlayabilecek.


Bu tür araçların yollarda tehlikeli olacağını, kazalara sebebiyet verebileceğini düşünebilirsiniz. Ama Google güvenlik konusunda Nevada motorlu araçlar dairesini ikna etmiş gözüküyor. Yapılan açıklamada Google’ın insansız aracının kazaya sebebiyet vermeyeceğine inandıklarını açıklayan Nevada motorlu taşıtlar dairesi büyük bir yeniliğe imza atmış görünüyor.

Bu insansız araçların satışa sunulması halinde plakanın yeşil olacağının üstünde duruldu. Ama bizim ilgilendiğimiz bu teknoloji insanların rahatı için satışa sunulursa neler olabileceği. Acaba kendini sürebilen bu araçlar trafiğe çıkarsa, kazaların en büyük nedenlerinden biri olan insan hataları sıfıra iner de kaza riski azaltılabilir mi?

Yorum Gönder

 
tic
Top