0
Twitter'da yakın zaman için büyük değişiklikler olacak. Sistem bakımından özel mesajlaşmanın gelişemediği Twitter'da, bundan böyle DM denilen özel mesajlaşma aracı geliştirilecek. Twitter yönetimi, bunun için ilk olarak, özel mesajları daha güvenlikli hale almayı planlıyor.

Twitter güvenlik sorunu

Sistem bakımından Twitter'ı incelediğimizde, hesap çalınma veya bilgi çalma gibi durumların diğer sosyal ağlara nazaran daha az rastlandığını görüyoruz. Bunun en büyük sebebi saklanan çokfazla şeyin olmaması. İnsanların çoğu Tweetlerini kimseden gizlemiyor, daha büyük çoğunluk ise bunu nasıl yapacağını zaten bilmiyor. Bu nedenle herşeyin ortada olduğu Twitter'da hackerlar, özel yeteneklerini kullanmak zorunda kalmıyor.

Direct Message nedir?

Direk mesaj, yani özel olarak mesajlaşma, Twitter'ın bugüne kadar pek sık kullanılmayan özelliklerden. Bu özellik sayesinde profilini gizlemeyen birine özel mesaj atabilirsiniz. Bu mesajı ikinizden başkası görmez. Kullanılmamasının nedeni elbette insanlara yeterli gelmemesi. DM'de özel mesaj aldığınızda bunu bildirimle alamıyorsunuz. Birine özel mesaj göndermek kolay değil. Gelen özel mesajları silmek ise tam bir işkence. Toplu mesaj silme özelliğinin olmaması, uzun bir sohbeti saatlerce silmeye çalışacağınız anlamına geliyor.

Özel mesaj geliştirilecek

Twitter'ın ilk güncellemelerinden biri özel mesaj aracına gelecek. Gönderdiğiniz ve aldığınız Dmler artık daha güvenli hale gelecek. Twitter özel mesajlarınızı daha iyi korumak için daha gelişmiş şifreleme yöntemi kullanacak. Bununla birlikte DM aracının daha aktif şekilde kullanılması için de bir dizi düzenleme getirilecek.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top