0
android scarewareÖzellikle MacOS bilgisayarlarda, son zamanlarda sık sık kullanılan dolandırıcılık yöntemlerinden biri olan
ScareWare'e Windows bilgisayarınızda da mutlaka rastlamışsınızdır. ScareWare nedir sorusuna cevap vermeden önce, Android işletim sisteminin son zamanlarda bir sürü tehtidle karşı karşıya kaldığını söylemekte sizin faydanıza olacaktır. Dikkatli olmanızı tavsiye ediyoruz.

ScareWare nedir?

Bilgisayarınızda veya telefonunuzda size zarar verecek hiç bir yazılım olmamasına rağmen, bu kötü amaçlı yazılım olan ScareWare'in sanki bilgisayarınız ya da telefonunuza virüs bulaşmış gibi davranması ve sizi buna inandırmaya çalışmasına denir. Bunu yapmaya çalışan uygulamalara, programlara veya yazılımlara ScareWare denir.

Bu uyarılara kanmayın

ScareWare uygulamaların sizi panikletme ve acaleyle karar vermenizi sağlama amacı vardır. Bu nedenle paniklemeden mantıklı düşünmeniz gerekiyor. Çünkü korsanlar bu tür uygulamaları Androidli cihazlara bulaştırdı ve hızla yayılıyor.

Androidde nasıl bir yol izliyorlar

Androidinize kurduğunuz bir uygulamada bulunan, zararlı olmayan ama sizi korkutan bu reklamlar, telefonunuza çok riskli bir virüs bulaşmış havası yaratıyor. Reklamda riskten kurtulmak için verilen linke tıklamanız isteniyor. Linke tıkladığınızda gittiğiniz internet siteside size tehlikenin büyük olduğu uyarısını yapıyor. Acilen bir virüs uygulaması edinmenizi söylüyor. Bunu size sağlamak için sizden telefon numaranızı istiyor ve telefon numaranızı aldığında sizi aslında haftalık ücretlendirmeye sahip çeşitli zil sesi ve benzeri uygulamalara sizi üye yapıyor. Siz farkında olmadan her hafta belli bir miktar paranız gidiyor.

android scareware

ScareWare'den korunma önlemleri

Unutmayınki telefonunuza virüs bulaştığında eğer bir virüs programı kullanmıyorsanız, o virüsten asla haberiniz olmayacaktır. Yani sizi paniğe sürükleyecek bir sistem koruması ve uyarı sistemi yok. Eğer bir antivirüs uygulaması kullanıyorsanız, muhtemelen bu ScareWare reklamların bulunduğu uygulamaları yüklemenize izin vermeyecektir. Verse bile popüler bir antivirüs uygulamasının görmediği ve sözde bu çok tehlikeli olan bir virüsten korkmanıza gerek yok. Sizi korkutmaya ve acele hareket etmenizi sağlamaya çalışıyorlar.

Hangi Antivirüsleri kullanmalıyım?

Www.10line.net adresinde Android işletim sistemi için bir çok antivirüs tavsiyesi yaptık. Bunlar testlerden başarı ile çıkmış ve çok popüler olan antivirüslerdendir. İşte listemiz.

Bu antivirüslerden birini kullanarak sisteminize virüs bulaşmasını önleyebilirsiniz.

İlgili - Bitdefender

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top