0
IOS7 için sorunlar bitmek tükenmek bilmiyor. İnternette yayınlanan bir videoda IOS 7'nin inanılmaz bir güvenlik açığının olduğu görülüyor. IOS 7 yüklü bir iPhone ile kilit ekranı devredeyken istediğiniz numaryı arayabiliyorsunuz. Açık acil numaraların aranması durumuyla ortaya çıkıyor.

ios7 güvenlik açığı

Bildiğiniz gibi bütün cep telefonları tuş kilidi devrede olsa dahi 112, 911 gibi acil numaraları arayabilmektedirler. Ama tuş kilidi ve herhangi bir kilit devredeyken başka numaralar aranamaz. IOS 7 için durum pekte öyle görünmüyor.


Videoda kişi acil arama ekranına kendi numarasını yazarak sürekli arama tuşuna basıyor. Sonunda telefon aradığı numaryla bağlantıyı kuruyor. IOS 7'nin yeni bir işletim sistemi olmasından kaynaklı bu tür açıklar ve çeşitli hatalar elbette meydana gelecektir. Apple'ın bu açıkları ne kadar zaman da kapattığı önemlidir. Bu tür IOS 7 sorunlarını duydukça insanların moralinin bozulduğunu da söylemekte fayda var. çünkü eğer cihazınızı IOS 7'ye güncellediyseniz resmi olarak eski sürüme geri döndüremiyorsunuz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top