0
Blackberry sonunda sıkıntılarından kurtulmuş görünüyor. Blackberry satıldı. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarla şirketin finansal bir kriz içinde olduğuna değinen yönetim kurulu başkanı, 2015'e kadar sürecek bir işten çıkartma planı olduğundan ve bunun 4500 kişiyi kapsadığından bahsetmişti. Şirketin mali krizden çıkmak böyle bir politika izleyeceğine değinilmişti.

Uzun zamandan beri sıkıntılı günler geçiren Blackberry, ürünleriyle de bir türlü toparlanamadı. Yeni bir işletim sistemiyle kullanıcıların ilgisini çeken şirket, umduğunu bulamadı. Android ve IOS egemenliğinin bulunduğu pazarda Windows Phone bile umduğunu bulamazken Blackberry 10'dan zaten bişey bekleyen de yoktu.

blackberry satıldı

Ürettiği telefonlarla pek ilgi görmeyen Blackberry çok ucuza satıldı. Şirketin hisselerinin %10'una sahip olan Fairfax Capital, hisselerin tamamını almak için 4.7 milyar dolar teklif verdi. İnternet sitelerinde satıldı, satılmadı tartışmaları hala sürsede, biz farklı bir sonuç beklemiyoruz. Hali hazırda bu bir tekliften ibaretse, yakın zaman içinde satış gerçekleşecektir; çünkü şirketin vazla bir geleceği yok. Hali hazırda uzun zamandır BBM uygulamasını, Android ve IOS platformlarında çıkartmaya çalışan şirket en son geçtiğimiz hafta sonunu işaret etmişti. Bildiğiniz gibi hala BBM Andoid ve IOS için çıkmadı. Belli ki Blackberry'de işler karışıktı.

Şimdi merak ettiğimiz konu ise Fairfax Capital Blackberry'yi nasıl değerlendirecek. Üretime aynen devam mı edecek yoksa, başta işletim sistemi ve klavyeli modeller olmak üzere, bir sürü değişiklik mi olacak? Bu haber konusunda en çok ilgimizi çeken konu bu. Detayları takipe diyoruz...

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top