0
Sony’nin gelenekleştirdiği Z1, Z2 ve Z3’ün kameralarında geleneksel hale getirdiği bazı özellikler var. Öncelikle bunları sayacağız. Ardından Z5’in bu kameralardan ne gibi bir farkı var, onları söyleyeceğiz. 


Öncelikle Z1, 2 ve 3’ün kameralarında eksik olan ne, onu anlatacağım. Z2’yi yeterince incelemiş biri olarak şunları söyleyebilirim. Özellikle kamerasına çok dikkat ettim. Bu nedenle kamerasında bazı eksiklikler dikkatimi çekti. Örneğin otomatik modda 8 MP ile fotoğraf çekiyor. Elle ayarlama moduna aldığınız zaman istediğiniz çözünürlüğü seçebiliyorsunuz. Ancak otomatikte bunu yapamıyorsunuz. Bu büyük bir eksikliktir. Her an onu değiştirmek durumunda kalıyoruz. Bu nedenle zorlanıyoruz. Oysa seçtiğimiz kalsa ve onunla hemen fotoğraf çekebilsek. İşte Sony bunu aşmış. Z5’te muhteşem bir kameraya yer vermiş. Öncelikle çözünürlüğünü yükseltmiş ve istediğimiz çözünürlüğü seçmemize izin ermiş. 

Z5 ile bir dönüm noktası yapan Sony, kamera açısından cihazını geliştirmiş. 23 MP çözünürlüğüne yükselen kamerada artık elle modunu seçmeden son çözünürlükte fotoğraf çekmemiz mümkün. Ancak bunu Z3’te veya Z2’de yapamıyorsunuz. İşte Z1, 2 ve 3’ün Z5’ten kamera farkı budur. Cihaz seçiminde bu unsurları göz önünde bulundurursanız memnun kalırsınız.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top