0
Twitter'ın canlı yayın uygulaması olan Periscope'a Türkçe desteği de dahil birçok yeni özellikler geldi.
Twitter'ın geçtiğimiz aylarda kullanıma sunduğu mobil canlı yayın uygulaması Periscope, üyelerinin canlı yayın yapan kullanıcıları gördüğü sekmede değişiklik yaptı.
Harita ile takip
Türkçe dil özelliğine kavuşan Periscope'ta en önemli yeniliklerden biri de harita özelliği oldu. Periscope'un bu yeni özelliğiyle kullanıcılar dünyadaki herhangi bir ülkede yapılan canlı yayınları izleyebilecek.
Twitter'daki 'Trending Topic' kısmına benzetilen özellik sayesinde kullanıcılar spesifik olarak bir ülke seçip bu ülkedeki kullanıcıların canlı yayınlarını görüntüleyebilecekler.
Öncelikle iOS işletim sistemiyle çalışan iPhone'lara gelecek olan güncelleme, önümüzdeki haftalarda Android'i de kapsayacak.
Periscope'nin kullanımı
Periscope uygulamasında kamera simgesine dokunarak Broadcast Tab sekmesini açın. Canlı yayınınıza bir ad ve bir açıklama girin. Açıklamanız canlı yayınınızı tanımlayan bir açıklama olsun. Ayrıca canlı yayının gizli veya genel olmasını sağlayacak simgeleri de göreceksiniz. Akabinde Start Broadcast dokunarak canlı yayına başlayabilirsiniz.
Yayın tekrarı
Periscope'a yeni eklenen özelliklerden dikkat çekici olan diğer bir özellik ise, yeniden oynatma özelliği. Kullanıcılar artık Periscope'ta biten yayınları tekrar izleyebilecekler.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top