0
Logitech’in performansa önem veren profesyoneller için hazırladığı MX mouse serisinin yeni üyesi artık Türkiye pazarında. Tasarım ve performansı bir arada bulunduran MX Master, rahat kullanımı ve gelişmiş özellikleriyle dikkatleri çekiyor.
E dolduran ve göze hoş gelen bir tasarıma sahip olan MX Master, hassas tekerleğiyle hızlı kaydırmalar yapabilme imkanı da sağlıyor. Sadece ön tarafta değil, yan tarafta da bulunan tekerlek sayesinde hem dikey hem de yatay olarak kaydırma hareketi yapmak mümkün oluyor. 3 farklı cihazla bağlantı kurabilen MX Master, altındaki küçük tuş aracılığıyla söz konusu cihazlar arasında hızlı geçiş yapabiliyor. Logitech’e özel Darkfield Laser sensörü ile 4 milimetreden daha kalın camlarda ve parlak yüzeylerde bile sorunsuz kullanılabiliyor.
MX Master kablosuz mouse’un en önemli özelliği ise her tuşunun ayrı ayrı kişiselleştirilebiliyor olması. Logitech Options adlı yeni bir yazılım sayesinde tuşlara farklı görevler atanabiliyor. Böylece çok sık kullanma ihtiyacı duyulan kopyalama, yapıştırma vb. görevler tek tuş ile gerçekleştirilebiliyor. Kolay kullanım için gesture (kaydırma) hareketlerinden de faydalanılabilen mouse’un sol tarafında yer alan tuşa basılı tutarak daha önceden belirlenmiş aksiyonlar yapılabiliyor. Örneğin bahsi geçen tuşa basarak MX Master’ı sağa çektiğimizde sesi açıyor ve sola çektiğimizde sesin kısılmasını sağlanabiliyor. Yine bu kaydırma hareketleri de tamamen kullanıcının isteklerine göre değiştirilebiliyor.
Şarj konusunda da iddialı olan MX Master’ın şarjı 40 güne kadar dayanıyor. 1 dakika şarj edildiğinde 2 saat kullanım sunan mouse, zor anlarda imdadınıza yetişiyor. 4-5 dakika boyunca şarj edildiğinde ise günü kurtaracak enerjiye sahip olmuş oluyor. Mouse’un üst tarafında bulunan gösterge ışıkları aracılığıyla şarj durumu takip edilebiliyor.
Yurtdışında sunduğu 2 yıllık garanti imkanını Türkiye’de de sunan Logitech’in yeni mouse’unun ülkemizde KDV dahil olarak 299 TL‘den satın alınabiliyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top