1
Hackerların, ABD'de federal kurumlar ile birlikte istihbarat ve askeri personelin de bilgilerini çaldığı iddia edildi.
ABD'de, Çin ile bağlantılı olduğu tahmin edilen  bilgisayar korsanlarının, sadece federal kurumların değil istihbarat ve askeri  alanlardaki personelin de bazı hassas bilgilerini çalmış olabileceği bildirildi. Amerikan medyasında yer alan haberlere göre ABD'li yetkililer,  istihbarat kurumları ve ordu için personelin doldurduğu ve sağlık durumundan  sabıka kaydına, aile ve akraba bilgilerinden finansal durumlarına kadar kişilerin  detaylı bilgilerinin bulunduğu "Standart 86 Formu"nun bazılarına, bilgisayar  korsanlarının ulaştığına inandıklarını söyledi. Ayrıca haberlerde, siber saldırının Çin ile bağlantılı olduğu da yazıldı. Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA), Ulusal Güvenlik Ajansı ve askeri  özel operasyonlar birimi gibi kurumlardaki milyonlarca eski ve şu anki çalışanın  bu siber saldırıdan etkilendiği öne sürülürken, olayın, geçen hafta açıklanan 4  milyon federal kurum çalışanlarının bilgilerinin çalınması konusuyla bağlantılı olup  olmadığı bilinmiyor. Fakat iki personel veri tabanının da farklı sistemler olduğu  belirtiliyor. Konuya ilişkin de henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
"Bilgileri çalınan 4 milyon değil, 14 milyon" iddiası
Diğer yandan, Amerikan medyasında yer alan başka bir haberde, ABD  Personel Yönetim Ofisi'nin (OPM) geçen cuma duyurduğu siber saldırıda, bilgileri  çalınan eski ve şu anki federal çalışan sayısının 4 milyon değil, 9 ila 14 milyon  civarında olabileceği kaydedildi. Beyaz Saray ise bu haberleri teyit etmedi. Sözcü Josh Earnest, konuya dair soruşturmanın sürdüğünü bildirdi. OPM, 5 Haziran'da yaptığı açıklamada, 4 milyon civarındaki eski ve  mevcut federal çalışanın bilgilerinin çalınmış olabileceğini bildirmişti. Olayla ilişkin ABD İç Güvenlik Bakanlığı ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) soruşturma  başlatmıştı. ABD medyasında siber saldırıdan Çin'in veya Çinli bilgisayar  korsanların sorumlu olduğu haberleri yer alırken, yönetim bu konuda herhangi bir  yorumda bulunmamıştı.



Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. Yanlış kullanılan klimaların ciddi ve kronik hastalıklara neden olduğu klima uzmanları tarafından onaylanmış durumda. Yanlış ve aşırı kullanım, düzgün yapılmayan montaj ve dikkatsiz uygulamalar kişilerde farklı hastalıkların ortaya çıkmasına neden oluyor. Devamı için http://www.klimaservis.com/

    YanıtlaSil

 
tic
Top