0
Finlandiyalı elektronik üreticisi Nokia'nın, henüz Apple Watch piyasaya sürülmeden önce akıllı saat üzerinde çalışmalar yaptığı çıktı.
Nokia'nın, Apple Watch öncesinde 'Moonraker' adı verilen bir akıllı saat projesi üzerinde çalıştığı fakat projenin Microsoft tarafından iptal edildiği ortaya çıktı.
Lumia 930 ile piyasaya sunulacaktı
The Verge'e konuşan kaynaklar, prototipleri geçen yıl Mobil Dünya Kongresi'nde (MWC) gösterilen saatin bu yıl içinde piyasaya sürülmesinin planlandığını belirtti. Microsoft, Eylül 2013'te mobil cihaz ve hizmetlerini satın aldığı Nokia'nın projeye devam etmesine izin vermedi. Akıllı saatin, geçen yaz piyasaya sürülen Lumia 930 ile sunulması planlanıyordu.
Moonraker kod adı taşıyan akıllı saatin fotoğrafları ilk kez Tumblr'da belirdi. Fotoğrafların yer aldığı Tumblr blog sayfasının, Nokia tasarımcılarından Pei-Chi Hsieh'e ait olduğu ifade edildi.
Monnraker'ın Microsoft'un akıllı bilekliği Band nedeniyle rafa kaldırıldığı düşünülüyor. Monnraker'ın bileğinizi kaldırdığınızda gelen mesajları otomatik gösterdiği, indirdiğinizde ise ekranın otomatik kapandığı belirtildi. Ayrıca e-posta, telefon ve mesaj uygulamaları içeren Moonraker, Facebook ve MixRadio uygulamalarına sahipti. Windows Phone'un 'Metro' tasarımına yakın olan saat farklı kayış ve renklerle sunulacaktı.
Microsoft'un Moonraker projesini yeniden hayata geçirmesi düşük bir olasılık olarak kabul ediliyor. Band 2 akıllı bilekliğinin ise kısa zamanda sunulması bekleniyor.



Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top