0
Kuzey Kore lideriyle dalga geçtiği iddialarıyla hacklenen Sony'nin filmi The Interview sinemalardan kaldırılmıştı. Bunun sebebi Sony'nin tehdit edilmesiydi. Sinemada gösterime girerse onu izleyen insanların da tehlikede olacağı şekilde tehditler savuran hackerlar, Sony'yi yıldırmıştı. Filmin vizyondan kaldırılması kararı alın. Şimdi ise filmin tekrar gösterileceği açıklandı.

Daha önce filmi vizyondan çeken Sony insanlara filmi göstermek için bir yol aradı ve Youtube yolunu tercih etti. Film Youtube'ta yayınlandı ve gerçekten ilgi gördü. Bu fırsatı kaçırmak istemeyen Sony filmi vizyonda oynatmaya hazırlanıyor.

Bu karar değişikliğinin en önemli sebebi filmin reklamnının yapılmış olması. İster istemez bu hack olayı ve Sony'nin maduriyeti The Interview filminin inanılmaz reklamını yaptı. Youtube'ta bu nedenle çok popüler olan film aynı nedenlerle sinemada gösterilecek. Sony filmden gelir elde etmeyi planlıyor.

Eğer başına kötü olaylar gelmeseydi film Amerika'da 2000 sinemada gösterilecekti. Şimdi ise filmin sadece 200 sinemada gösterilmesi planlanıyor. Sony yeterli geliri elde edemeyecek. Kim bilir belki de ortaya atılan tehditlerden ötürü sinemalar filmi kabul etmedi belki de Sony vicdanının sesini dinleyerek kimseye zarar gelmesin diye koruyabileceğini düşündüğü sinemalarda filmi gösterecek. Bakalım neler olacak.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top