0
Android'in en önemli sorunlarından birisi yine baş gösterdi. KitKat ile azalmaya başlayan sorun Android'in Lollipop sürümünde tekrar karşımıza çıkıyor. Yeni güncelleme olan 5.0.1 ile Android çok fazla ram kullanıyor ve bu durum telefonların tıkanmasına ve kasılmasına neden oluyor. Ayrıca gereksiz enerji tüketimi de başgösteriyor.

Android 5.0.1 sürümüne güncellenen Nexuslardan gelen bilgilere göre cihazlarda bulunan en önemli sorun aşırı ram kullanımı. Cihazların 1.3 Gb ram kullandığı şikayet ediliyor. Bu durumun Android geliştiricileri tarafından farkedildiği ve bir sonraki güncelleme de sorunun çözüleceği söyleniyor.

Peki diğer telfon üreticileri bu sürümle ilgili ne yapacak. Bir çok telefon üreticisi belirledikleri telefonlara Android Lollipop sürümünü yüklemeye başladı. Bir çok geliştirici güncelleme tarihlerini çoktan verdi. Güncellemesi olup bitenler var. Bu kullanıcılar hala 5.0 sürümündeler. Bu nedenle herhangi bir sorun rapor edilmiş değil. Peki telefon üreticileri Android 5.0.1 güncellemesini yapacaklar mı yoksa direk olarak sorunun çözüleceğini umduğumuz Android 5.0.2'yi mi bekleyecekler.

Sizin telefonunuzda da ram sorunu var mı?


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top