0
Google'ın üstünde çok durduğu önemli silahlarından birisi Project Ara'yı hatırlayanlarınız vardır. Hala geliştirme aşamasında olan cihaz parçaları basit bir şekilde değiştirilebilen bir cihaz. Yani telefonunuzun kamerasını daha yüksek özellikli bir kamerayla değiştirmek istediğinizde bunu basit bir şekilde çıkar-tak yaparak değiştirebiliyorsunuz. Ya da benim kamerayla işim yok diyerek kamera özelliğini daha da düşürerek onun yerine daha büyük bir pil kullanabiliyorsunuz. Bu sisteme bir rakip uzun zamandır geliştiriliyor ve sona yaklaştı. Puzzlephone 2015 yılında piyasaya çıkacak.

İki senedir geliştirilen Google'ın Project Ara'sına rakip Puzzlephone 2015 yışında piyasada olacak. Peki bu telefon Google'ın ki kadar kullanışlı olacak mı? Bilinenlere göre cihazın bazı temel parçaları değiştirilebiliyor.

Puzzlephone'un pili, ekranı, işlemcisi kamerası değiştirilebiliyor. Kamera değiştirilmek istendiğinde işlemciyle birlikte değiştirmeniz gerekiyor. İlginç bir telefon ve yeni bir sektör bizleri bekliyor. Google'dan sonra böyle bir projenin ortaya çıkması sevindirici ve diğer şirketler için cesaret verici bir durum. Bakalım başka alternatifler çıkacak mı?

Project Ara'ya rakip Puzzlephone olacak

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top