0
Avea'nın lisansından kaynaklanan bir boşluk nedeniyle tavan fiyatlarda yaptığı uygulamalar tepki çekti. Özellikle diğer operatörler BTK'ya şikayetlerini iletti ama şimdilik Avea'ya uygulanacak herhangi bir hukuki yaptırım yok. Avea lisansından elde ettiği güçlü ve hukuku arkasına alarak tavan fiyatlarını yükseltti.

Diğer operatörler dakika başı 40 kuruşa kadar ödeme alabilirken Avea bu fiyatı 60 kuruşa çekebildi. Normalde bu fiyat BTK tarafından denetleniyor ve hukuki olarak uyulmaması durumunda ağır cezalar içeriyor. Ama BTK Avea lisansında yer alan boşluğu hesaba katmamış. Avea şu sıralar 40 kuruş olan birim fiyatı 60 kuruşa çekmiş durumda.

Hangisi daha iyi bilemiyoruz. Bütün gsm operatörlerimizoldukça pahalı ve Avea daha da pahalı olmaya çalışıyor. Zira diğer operatörlerle karşılaştırdığında pek artısı olmadığı gibi eksisi de bulunuyor. Böyle bir operatörün insanları daha da sömürmek için yaptığı bu değişiklik ülkemizin iletişim gerçeğini ortaya koyuyor.

BTK konuyla ilgili hukuki süreci başlatmış durumda. Yakın zaman içinde sonuçlanmasını umduğumuz süreç umarız başka bir GSM operatörüne aynı cesareti gösteremeyeceği bir dersle ve cezayla sonuçlanır da insanları mağdur etmek neymiş iletişim sektörümüz durumu farkeder. Bu arada Avea sahipleri şaşırtıcı faturalarla karşılaşabilir.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top