0
Uzun zamandır çok kan kaybeden Microsoft'un tarayıcısı IE yakın zaman içinde önemli değişikliklerle geri dönmeyi hedeliyor. Son zamanlarda bir kaç güncelleme de alan IE artık varsayılan tarayıcı olarak Windows'ta karşımıza çıkacak. 2009 yılında yapılan anlaşmanın süresi doldu. Anlaşma geri Microsoft kendi tarayıcısını varsayılan olarak kullanıcıyadayatmayacak kullanıcının istediği tarayıcıyı seçmesine Müsaade edecekti. Şimdi o anlaşmanın süresi doldu.

Microsoft AB ile imzaladığı bu anlaşma bittiğine göre şimdi nasıl bir yol izleyecek? Microsoft zaten insanların başka bir tarayıcı kullanmasını nasıl engelleyebilir? Zaten ilk kurulumu gerçekleştirirken ister istemez IE'yi kullanıyoruz. Başka bir tarayıcı indirmek için bile ona muhtacız? IE'nin varsayılan olarak gelmesi neyi değiştirir?

Microsoft bizi IE'ye mahkum etmediği, diğer tarayıcıların kullanılmasını engellemediği sürece herhangi bir sorun olmayacaktır. Zaten kurulan her bilgisayarda IE kuruluyor. IE'nin artık sistem güncellemesiyle geldiğini ve güncellendiğini de biliyoruz. Bizce bu anlaşmanın bitmesinde herhangi bir sorun yok. Anlaşmanın sona ermesinden kaynaklanan rahatlıkla Microsoft kendi tarayıcısı için geliştirici çözümler bulabilir. Belki tarayıcısı daha iyi hale getirilir. Yakın zamanda göreceğiz.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top