0
Skype'ın yakın zaman önce duyurduğu ve hala geliştirmeye devam ettiği önemli bir projesi var. Anlık çeviri... Harika bir etki bırakan bu duyurunun ardından bir reklam filmi geldi ve çevirinin nasıl çalıştığı gösterildi.

Reklam filminde dünyanın iki farklı yerinden iki çocuk kendi dillerinde konuşuyorlar. İkisi de diğer dili bilmese de birbirini çok rahat anlayabiliyor. Hiç bilmedikleri bir dili anlamak videodaki bütün çocukları mutlu ediyor. Videonun sonunda ise Skype dünyayı birleştirdiğini ifade eden bir görüntü paylaşıyor.

Skype yakın zaman önce şimdilik İngilizce ve İspanyolca'nın çevirilebildiği bir projeden bahsetti. Zaten videoda bu iki dil kullanılıyor. Yapılan açıklamalarda bu iki dil yakında 40 dile çıkacak ve neredeyse bütün dünya birbirine bağlanmış olacak. Bizim merak ettiğimiz ise Türkçe bu dillerin arasında yer alacak mı?


Skype'ın bu yeni özelliği acaba telefon görüşmelerinde çalışacak mı? Bildiğiniz gibi, Skype'ın kontor alarak normal telefonlarla da konuşma özelliği bulunuyor. Bu konuşmalarda çeviri kullanılabilecek mi? Bu sorular yakın zaman içinde anlık çeviri özelliğinden yeni bilgiler gelmeye başladığında ortaya çıkacaktı.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top