0
Google'ın sık kullanılam ama bu güne kadar pek verim alınamayan, çevirileriyle insanları bıktıran aracı Translate'e önemli değişiklikler geliyor. Geri kalan ve uzun çevirilerde can sıkan bu araca kameradan metni çevirme özelliği geliyor.

Yeni özellikle birlikte telefonunuza bir metin girmeniz gerekmeyecek. Google Translate uygulamasından kameranızı açarak metni göstermeniz yetecek. Uygulama metni anlayarak istediğiniz dile çevirecek.

Google'ın bu tür bir özelliği bulunmuyordu. Bu özelliğe sahip Wordlens'i satın alınca bu özelliği kullanmaya başladı ama aktif olarak yakın zamanda kameradan çeviri özelliğini herkes kullanacak. Yeni gelecek güncelleme ile birlikte Google Translate bazı diller için gerçek zamanlı çeviri özelliği sunacak. Yani belli diller için anında çeviri özelliği mümkün.

Google Translate uygulaması özellikle seyehat edenler için önemli bir uygulama olacak. Zira hiç dil bilmediği halde insanlara konuşarak dertlerini anlatma imkanı sunuyor. Siz söylemek istediğinizi kendi dilinizde Translate'e söylüyorsunuz o çeviri yaparak ve yine sesli olarak karşı tarafa derdinizi anlatıyor.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top