0
Google yakın zaman önce Cyanogen Inc. için 1 milyar dolar teklif etti ama şirket yatırımcıları teklifi kabul etmedi. Google başka bir teklifle Cyanogen'in karşısına yine çıkabilir. Bu haber custom rom geliştirici ve Android çözüm ortağı Cyanogen'in ne kadar büyüdüğünü gösteriyor. Bununla beraber bizim asıl ilgilendiğimiz kısım ise Google'ın bu şirkete neden teklif götürdüğü.

Bildiğiniz gibi Cyanogen bir sürü Androidli cihaz için custom rom geliştiriyor. Öyle ki bir çok rom orjinalinden bile daha iyi durumda oluyor ve insanlar Cyanogen romlarını kısaca CM şeklinde adlandırılan romları kullanıyor. Acaba Google, buradaki yazılım geliştiricileri kadrosuna dahil etmek için mi teklif yaptı yoksa en önemli ve gelişmekte olan bir rakibini ortadan kaldırmak için mi?

Ortaya atılan bazı haberlere göre Google bütün Androidli telefonlarda aynı arayüzü kullanacak. O da elbette Google Launcher gibi bir görünüme ve özelliklere sahip olacak. Custom romlar buna en büyük engel teşkil ediyor. Bu nedenle şirket en önemli rom geliştiricileri ortadan kaldırmak için bu teklifi yapmış olabilir. Teklifin çok güzel olduğunu ve buna rağmen reddedildiğini düşünürsek bu ihtimal güçleniyor.

Google, Cyanogen'i satın almaya çalışıyor

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top