3
Dünyanın en bilindik bulut depolama sistemlerinden birisi de Microsoft'un verdiği OneDrive hizmeti'dir. Çevrim içi depolama hizmetleri son zamanlarda çoğaldı. En iyisini belirlemek isteyebilirsiniz. Bu yazıda OneDrive ile ilgili fikir edinebilirsiniz.

OneDrive klasörü

Diğer bulut hizmetlerinde olduğu gibi OneDrive ile internette sakladığınız bütün dosyaları OneDrive programını istediğiniz yere kurarak istediğiniz yere götürebilirsiniz. OneDrive bütün yüklü dosyalarınızı bilgisayarınızla eşitleyecek ve kullanımınıza sunacaktır. OneDrive'ın en önemli özelliklerinden birisi 2Gb'a kadar dosya desteklemesidir. Yani yükleyeceğiniz tek bir dosya en fazla 2Gb büyüklüğünde olabilir ki bu bir çok bulut hizmetinde olmayan bir özellik.

OneDrive programını yüklemeden kullanmak

İsterseniz dosyalarınızı sadece internette tutabilirsiniz. OneDrive internet sitesi üzerinden dosyalarınıza erişebilirsiniz. Programı bilgisayara kurmanıza gerek yoktur. OneDrive hesabınız hotmail mail adresinizle ilişkilidir. Hepsine Live.com üzerinden erişebiliyorsunuz.

Eşitlemek istemediğiniz klasörler

OneDrive ile ilginç bir özellik bizlere sunuluyor. OneDrive programının içine oluşturduğumuz bazı klasörleri dilersek internetle eşitlemeyebiliriz. Yani dosyaları sadece bilgisayarda kullanabiliriz. Bu şekilde klasör oluşturup sadece bilgisayarda çalışmak mümkündür.

OneDrive kullanıcı hesabı

Birden fazla OneDrive hesabı alabilirsiniz. Elbette bu birden fazla mail adresi demektir. OneDrive programını bilgisayara kurduysanız program üzerinden de hesap değiştirebilirsiniz. Ama dosyalarınız eşitleme sorunu yaşar. Yani aynı dosyaları farklı hesaplarda aynı anda kullanamazsınız. Başka bir hesaba geçtiğiniz zaman OneDrive, başka dosyaları eşitlemeye çalışacaktır.

OneDrive kullanmalı mıyım?

Yeterli depolama alanı sunan gayet hızlı ve kaliteli bir hizmet. Windows 8 kullanıcısysanız OneDrive kullanmak daha kolay. Diğer bulut hizmetlerinden çok fazla bir artısı yok ama hotmail hesabınızı çok sık kullanıyorsanız OneDrive kullanabilirsiniz. Yine de bazı bulut hizmetlerine göre verdiği depolama alanı yetersiz.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. Samsung a3'de zil sesi eklemek istiyorum beni onedrive aktarıyor hiçbişey anlamadim ne yapicam

    YanıtlaSil
  2. telefondaki OneDrive bilgisayardan eşlenince telefondaki videolar bilgisayara otomatikman yüklenir mi

    YanıtlaSil
  3. Tlf da bosu bosuna yer kapliyor gereksiz...

    YanıtlaSil

 
tic
Top