0
Bilgisayara bulaşan zararlılardan kurtulma yolunu anlatacağımız bu yazımızda işlemler diğer zararlılar için de uygulanabilmektedir. Ads by AllSaver ve benzeri zararlıları tanıdıktan sonra sistemimizden nasıl kalkacaklarını anlatacağız.
Ads by AllSaver nedir?
Bir virüs değildir, sisteminize hasar vermez ama işleyişini değiştirir. Tarayıcınıza yapışmak suretiyle tarayıcıda reklam göstermeye başlar. Ziyaret ettiğiniz internet sitesinde reklam olmasa bile bu zararlı tarayıcı üzerinden size sanki internet sitesi reklam yayınlıyormuş gibi reklam gösterir.

Bu zararlıları sisteme direk siz kurmazsınız. Ama yapılan çeşitli anlaşmalar sonucu bazı programların içinde gelir ve sisteme kurulurlar. Bazılarını görür ama engel olamazsınız. Bazılarını hiç farketmezsiniz. Sisteme bulaştırmamak için yapmanız gereken tek şey, bilinmedik şirketlerin ürettiği programlardan uzak durmak. Yine de sisteme bulaştı mı o hale aşağıdaki yöntemi kullanarak Ads by AllSaver zararlısından tamamen kurtulun.

  1. İlk önce Ads by AllSaver'ın hangi programla bilgisayara bulaştığını bulun. Eğer bilmiyorsanız denetim masasından son zamanlarda kurduğunuz ve belki de ne işe yaradığını bile bilmediğiniz programları, size garip görünen programları kaldırın.
  2. Bu işlem Ads by AllSaver'in sisteminize bir daha bulaşmasını engelleyecektir.
  3. Bir program kaldırın ya da kaldırmayın Adwcleaner ile zararlıyı kesinlikle temizleyeceksiniz.
  4. Buradan AdwCleaner indirin. Aracı çalıştırın ve sistemi taratın.
  5. Bu işlem bir süre sonra sisteminizdeki bütün zararlıları listeleyecektir. Hepsini kaldırın.
İşlem bu kadar. İsterseniz sizin bildiğiniz ve daha önce kullandığınız bir casus yazılım temizleme aracını da kullanabilirsiniz.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top