1
Apple'dan yapılan açıklamaya göre iPhone 6'nın ön siparişleri inanılmaz heyecan verici gidiyor. Apple bir rekora koşuyor olabilir. Hele ki bu fiyatlarla gerçek bir rekor olabilir. Peki siz iPhone 6 almak ister misiniz? Almak isteyenler için son zamanların gözde telefonu LG G3 ile kıyaslama yapıyoruz. İşte bu iki telefonun birbirlerine karşı üstün yönleri. İki cihazında üst düzey modellerini seçtik.

LG G3'ün üstün yönleri

  1. LG G3'ün ram kapasitesi daha yüksektir. G3'ün 3Gb ramine karşılık iPhone 6 1Gb rame sahiptir. 3 kat daha fazla ram.
  2. 128 Gb'a kadar hafıza kartı desteği. iPhone 6'da kart yeri yok.
  3. G3'ğn 13 MP kamerasına karşılık iPhone 6'da sadece 8 MP kamera bulunuyor.
  4. LG G3'te 2K ekran çözünürlüğü var ama iPhone 6'da HD çözünürlük var.
  5. G3'ün 5.5 inç ekran boyutuna karşılık iPhone 6'da 4.7 inç ekran var.
  6. G3 4K video kaydı yapabiliyorken iPhone 6 sadece full hd video kaydı yapabiliyor.
  7. G3'te 534ppi piksel yoğunluğu varken iPhone 6'da 326ppi yoğunluk bulunuyor.
  8. G3'te radyo özelliği var.
  9. Android işletim sistemi sayesinde Google Play üzerinden daha çok uygulama indirilebilir.
  10. Fiyatı: 1600 TL

iPhone 6'nın üstün yönleri

  1. Küçük telefon sevenler için ideal. İPhone 6 %35 daha küçük.
  2. Yüksek depolama kapasitesi. İPhone 6'da 128 Gb seçeneği var. G3 sadece 32 Gb dahili depolamaya sahiptir.
  3. İPhone 6 daha yüksek mobil veri transferi yapıyor. 2 kat daha hızlı.
  4. Daha ince, iPhone 6, G3'ten 2mm daha incedir.
  5. Daha hafif, iPhone 6, G3'ten 20 gr daha hafiftir.
  6. Fiyat: 2949 TL

Burada sadece iPhone 6 ve G3'ün birbirlerine karşı üstün yönlerini değerlendirdik. Fiyatlar konusuna bakıyoruz, daha özellikli bir cihaz, daha kaliteli bir cihaz olan G3 çok daha ucuz. Neredeyse yarı fiyatına. Bu Apple'ın müşterilerine uyguladığı bilinç altı projesidir. Pahalı cihaz daha prestijli şeklinde olmaz bir durum ortaya çıkarttılar.

Şöyle ki cihazın fiyatını belirlerken maliyetler göz önüne alınır. G3'te kullanılan ramle iPhone 6'da kullanılan ram arasında 2Gb fark var. hangisinin daha ucuz olması gerekiyor? Ekranı büyük, daha yüksek çözünürlüğe sahip,daha yüksek piksel yoğunluğuna sahip. Bunların hepsi maliyeti arttırır. iPhone 6'nın maliyeti nasıl artıyor çok merak ediyoruz!?

Bu şekilde bir değerlendirme yaptığım için kusura bakmayın ama iPhone 6 fiyatlarını görünce kendimden geçiyorum. Bu kadar da olmaz.

iPhone 6 incelemeleri

LG G3 incelemeleri


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. Tamamen boş bir karşılaştırma olmuş. Kağıt üzerindeki verilerle karşılaştırma yapıp donanımla ego tatmin edeceklere göre birşey olmuş. Önemli olan telefonun son kullanıcıya verdiğidir. Fanlığı bir kenara bırakın artık.
    1- Iphone 1 gb ram ile g3 ten hızlı çalışır g3 ten iyi multitasking yapıyor.
    2- Evet hafıza kartı desteği iphone da yok. Burada kullanıcıya tercih düşüyor. Tabi hafıza kartlarınında karmaşıklık dışında artık bi işe yaramadığı gerçeği de var.
    3- megapixel ile kamera kalitesi ölçülmez. Geçen senenin iphone 5s i bile 8 mp ile bu senenin telefonlarına eş değer gitti. sony nin 20 mp lini galaxy nin 13 mp lini tokatladı. Lens kalitesi çok önemli.
    4- Evinde full hd tv bulunmayan insanların g3 ü 2k ekran için tercih etmesi çok ironik. 127 ekranda full hd yetiyorken 5,5 inçte 2k tamamen göz vboyamadır. Bataryayı sömürür, sistemi yorar. Elf gözü olanlar oyunlardaki böcekleri görmeye çalışabilir. iphone ise tam sınırda tutuyor piksel oranını insan gözüne göre. boşa sistem de yormuyor.
    5- 4k video kaydı kişiye kalmış birşey. tTabi ufacık alette 4k çekip 4k tv olmadan izlemek ayrı bir ironi. 5 dk dan uzunda çekemeyeceğiniz gerçeği var alet ısınıp uyarı verecek. iphoneda da 720p de 240 fps çekim var. bu da bir tercih meselesi.
    6- Android işletim sistemi sayesinde google play store da sayısız çöp uygulama indirebilirsiniz. Market çöplüğe dönmüş bir halde.
    7- Gelelim fiyat kısmına. Sırf fanlık olsun diye g3 1600 denmiş. G3 ün 32 gb lığı yani 3 gb ram bulunan versiyonu teknosada 2199 vatanda 2099. Garantisi belirsiz paralelleri katmıyorum.
    iphone 6 2349 dan başlıyor 2649 2949 şeklinde gidiyor.

    Sonuç olarak fanlık yapmadan durum bu. Her ikisi de alınmaz fiyatlar böyleyken. 2011 den beri android kullanan biri olarak apple fanı demeyin hiç. ne lg ne apple para vermiyor bizlere.

    YanıtlaSil

 
tic
Top