0
Oxford Üniversitesinin yaptığı araştırmanın neticesi ebeveynlere ışık tutuyor. Bilgisayar ve konsol oyunlarının çocuklara iyi geldiğini ortaya koyan araştırma inandığımız gerçekleri yıkıyor. Çocuklarınız bilgisayardan uzaklaştırmaya çalışan ailelere uyarılar var.

Elbette herşeyin bir sınırı var. hemen detayları görelim. Araştırma 3 gruğ üzerinde toplam 5000 çocuğun katılımı ile gerçekleştirilmiş. Araştırmadaki ilk grup 1 saate kadar video oyun oynayan çocuklardan oluşuyor. İkinci grup 1 saat ile 3 saat arası video oyun oynayan çocukları kapsıyor. 3. ve son grup ise 3 saatten fazla oyun oynayan çocukları kapsıyor. Neticelere göz attığımızda ise ilk gruba oyun oynanamnın faydalarının dokunduğunu görüyoruz.

1 saate kadar oyun oynayan çocukların daha mutlu ve daha sosyal oldukları görülüyor. Ayrıca hiperaktiflik sorunu da biraz yatışıyor. İkinci grup ilk grupla kıyaslandığında gözle görülür bir fark yok ama 3. grup yani 3 saatten fazla video oyun oynayan çocuklarda işler değişiyor. Çok fazla oyun oynayan çocuklar içine kapanık ve antisosyal oluyor. Duygusal problemler yaşıyor ve arkadaşık kurmakta diğerlerine göre zorluk çekiyor.

Çocukları tamamen bilgisayar oyunlarından koparmayın. Bir çoğu öğretici ve geliştirici olabiliyor. Günün belli saatlerinde oynamalarına izin verin. Sizin kontrolünüzde güvenli olacaktır.

Oyuncular rüyalarını kontrol edebiliyor

Video Oyunlar Çocuklara İyi Geliyor

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top