0
Facebook her daim bu tür sorunlarla karşılaştı. Sanırız başarının getirdiği yüklerden birisi de bu. Facebook'a yine bir tazminat davası açıldı. Davanın sebebi kullanıcı gizliliğinin ihlal edilmesi. Yazının başında söylemek gerekir ki bu davadan da Bir şey çıkmaz. Çünkü Facebook'a kayıt olan herkes kullanıcı sözleşmesini okumakla ve uymakla yükümlü. Facebook'un uygulamış olduğu bütün politikaları kabul ettiğimizi beyan ettiğimiz kullanıcı sözleşmesine dayanarak Facebook bu davadan sıyrılacaktır.

Avustralyalı bir hukuk öğrencisi, kullanıcı gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle Facebook'a önemli miktarlar içeren bir tazminat davası açtı. Davacı kullanıcı başına 500 euro tazminat ödenmesini istiyor. Ayrıca kullanıcıların kendisine destek olmasını talepe diyor. Bu sayede kamuoyu oluşturmaya çalışıyor.

Dava AB yasaları gereğince görülüp karara bağlanacak. Facebook Avrupa ve doğu kullanıcılarına hizmet verdiği serverlar İrlanda da yer alıyor. Bu nedenle Avrupa Birliği kanunları gereğince görülecek davanın sonucunu merakla bekliyoruz.

Facebook haber sayfası yayınlandı

Facebook'a Tazminat Davası Açtı

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top