0
Akıllı telefonları şarj etmekle ilgili herkes birşeyler biliyor ama bildiklerinizin bazıları yanlış ve belki de bu bilgilerden habersizsiniz. İşte telefonunuzu şarj ederken dikkat etmeniz gereken hususlar.

Telefon uzun süre prizde kalabilir

Gece telefonu şarja takınca uykusunu bölüp gecenin bir yarısı şarjdan çekmeye kalkanlar oluyor. Bunu yapmanıza gerek yok. Şuan cihazlarda kullanılan Li-İon piller dolduktan sonra hala prizdeyse elektrik almayı keser. Yani ne kadar şarjda durursa dursun pilinize Bir şey olmaz. Yanlız şarjdayken telefon enerjiyi pilden değilde prizden çeker.

Sık sık şarj edebilirsiniz

En çok sorulan ve hataya düşülen konulardan birisi ise telefonun ne zaman şarja takılacağı. Bir çok kişi şarjının çabuk bitmesine can sıkar. Canını sıkan konu telefonu çok sık şarja takmasıdır. Bu durumun pili ve telefonu bozacağını düşünür. Bu yanlıştır. Pili istediğiniz zaman şarja takabilirsiniz. Hatta tamamen boşalmasını beklemeyerek %30'a düştüğü zaman şarja takın. Bu pilin aktif şekilde çalışması için iyidir. Telefon kapandıktan sonra şarja takmak stabilite problemlerine yol açabilir.

Pilin dolmasını beklemenize gerek yok

Li-İon pillerin en önemli özelliklerinden biri de şarj edildikçe sağlıklı hissetmesidir. Yani telefonunuzun şarjı tam dolmadı diye saatlerce başında beklemenize gerek yok. Yeterince doldurup şarjdan çekebilirsiniz. Elbette tam doldurmak daha iyi ama bir zorunluluk değil. Dolmadan şarjdan çektiğiniz taktirde pilinize herhangi bir şey olmayacaktır.

Telefon ilk kez şarj edilirken

Telefonunuzu ilk aldığınızda ne kadar şarj etmeniz gerekiyor. Yeni nesil bataryalar bu konuda pek sorun çıkartmıyor. Yani pilinizi tam olarak doldurmanız yeterli. Zaten dediğimiz gibi li-ion piller dolduktan sonra elektrikle bağlantısını otomatik olarak kesiyor. Siz onu şarjda tutsanızda herhangi bir etkisi olmayacaktır.

Şarj aletleri

Telefonun orijinal şarj aletini kullanmaya özen göstermelisiniz. En önemli konu bu. Şarj aletlerini incelediğinizde telefonun özelliklerine göre farklılıklar gösterdiğini görürsünüz. Hepsinin elektrik akım değerleri farklıdır. Telefonun pilinin büyüklüğüne göre şarj aletleri de değişmektedir. Size en uygun şarj aleti telefonun Orijinal şarj aletidir. Ağız kısmı uyuyor diye telefonunuzu her şarj aletiyle şarj etmeyin.

Telefon Nasıl Şarj Edilir?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top