1
General Mobile Discovery için sistem hafızası için değişiklik yapma uygulaması Discovery Repartition Tool'un anlatımını yapıyoruz. General Mobile Discovery'de iki farklı dahili hafıza mevcuttur. Sistemin kendine ayırdığı ve sizin kullanımınıza sunulan hafıza. Bu durum nedeniyle insanlar sıkıntı çekiyor. Ama bu uygulama sayesinde sisteme ayrılan hafızayı değiştirebiliyorsunuz.

Uygulama 4Gb ve 16Gb telefonları kapsıyor. İkisi için farklı ayarlar yapabiliyor. Görselde de gördüğünüz gibi iki cihaz içinde farklı ayarlar mevcut. Uygulamada istediğiniz boyutu seçemiyorsunuz. Uygulamanın kendisine tanımlanmış 3 adet 4Gb için 2 adet 16Gb için 5 farklı ayardan birini seçebiliyorsunuz.

Discovery Repartition Tool nasıl kullanılır?

Burayı dikkatli okuyun. Herhangi bir sorun oluşursa sorumluluk kullanıcıya aittir. Ayrıca kullanabilmek için root gereklidir. Bunu belirtelim ve anlatmaya başlayalım.
  1. Buradan uygulamayı indirin.
  2. Uygulamayı telefonunuza kurun.
  3. İşlem bütün dahili SD'yi sıfırlayacağı için müzik, resim ve diğer dosyalarını yedekleyin.
  4. Her türlü güvenlik için recovery modunda “back up and restore” seçeneğine giderek telefonunuzu hafıza kartına yedekleyin.
  5. Uygulamayı çalışıtırın, supersu yetkilerini istediğinde verin.
  6. Uygulama ekranında karşınıza çıkan uygun seçeneği seçin.
  7. 4Gb telefonlar için 4Gb olan seçenekler seçilmeli.
  8. Uyarı verdiğinde “tamam” butonuna tıklayın.
  9. “Recovery için yeninden başlat” butonuna tıklayın.
  10. Recovery'ye girdiğinizde “wipe data factory” kısmından cihazı sıfırlayın.
  11. Telefonu açın ve ayarların uygulanıp uygulanmadığını kontrol edin.
  12. Dahili Sd boyutunun “0” olarak görülme durumu olabiliyor. Formatlayınca düzeliyor.
  13. Recovery'ye girip “back up and restore” seçeneğine gidip telefonu yedekten geri yükleyin.
Bu işlemle herşey bitmiş oluyor. Telefon hafızasında sıkıntı çekmeyenlerdenseniz bu yöntemi kullanmaya gerek yok. Ama sistemin çok fazla alan tükettiğini düşünüyorsanız bahsedilen bütün herşeyi dikkatlice yaparak durumu değiştirebilirsiniz.

GM Discovery Sistem Boyutu Düzenleme

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. merhabalar benim birkac sorum olacaktı. sistem hafızasını yedeklemeden bi işlemi yapsak ne gibi bir sorunla karşılaşırız. daha önce deneyen var mı? benim telefonun dahili hafızası zaten boş herhangi bir dosya mevcut değil. sistem hafızası arttıralım derken mevcut sistemden olma ihtimalimiz var mı? sorularımı yanitlarsaniz sevinirim. kolay gelsin

    YanıtlaSil

 
tic
Top