0
Bilgisayarımızın stabil çalışmasını ve en son teknolojik gelişmelerden faydalanması için driverlarımızın sürekli güncel olması gerekiyor. Donanım üreticileri, donanımların çalışması için driverlar (sürücü) yazıyor. Bu sürücüler donanım eski olsa bile onu son web ve bilgisayar güncellemelerine uyumlu hale getirirken stabilite sağlıyor. Yani işin özü driverlar olmasza bilgisayar olmaz. O halde driverlarımızı (sürücülerimizi) sürekli güncel tutmalıyız.

Driverlar nasıl güncellenir?

Size bir kolay bir de zor yol anlatacağız. İlk önce şunu söylemek gerekir ki Windows 8 kullanıcılarının bir çok donanımı için driver güncellemesini yapmasına gerek yok. Sistem güncellemeleri arasında gerçekleşiyor. Ama siz yine bir CD ya da dosyaya sahipseniz güncellemenizi bu şekilde yapın.

İlk yöntemimiz zor olan yöntem. Şu yolu takip edin. Bilgisayara sağ tık – Yönet – Aygıt yöneticisi satırı

Bu sizi bilgisayarınızın bileşenlerini gördüğünüz kısma götürecek. Buradan istediğiniz donanımın sürücüsünü manuel güncelleyebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken güncel bir driver sürümünün yayınlanıp yayınlanmadığı. Hepsini tek tek kontrol etmek uzun sürdüğü için driver güncelleme de en kolay yöntemden bahsedelim.

Programla drive güncellemek

İşin en kolay tarafı bu. Driverlarınızı kontrol edip anında güncelleyecek bir çok program mevcut. Bunlardan bir kaçının ismini vereceğiz. İlk önce çalışma yönteminden bahsedelim. Programı kurup tarama işlemini başlatıyorsunuz. Bu işlem bütün driverlarınızı tarıyor ve sürümlerini kontrol ediyor. Bu sürümleri internette yayınlanmış driver sürümleriyle eşleştiriyor. Sizinki eski sürümse direk güncellemeyi yapıyor. İşte kullanabileceğiniz bir kaç driver güncelleme programı;

Slimdrivers kullanımı

Bilgisayarın Driverları Nasıl Güncellenir?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top