0
Bilgisayarınızın performansını etkileyen en önemli konulardan birisi sıcaklık değerleridir. Bilgisayarınız ısındıkça performansı düşer. Soğuk bilgisayar her zaman daha iyi çalışır? Kasaın veya laptopun içindeki fanlar da sıcaklık değerlerini düşürmeye çalışır? Peki bilgisayarın sıcaklığını nasıl ölçersiniz?

Donanım sıcaklıkları nasıl ölçülür? Asıl önemli olan donanım sıcaklıklarıdır. Bilgisayarınızı meydana getiren donanımların kendilerine özgü sıcaklıkları vardır. Hepsi birbirinden bağımsız ısınmaktadır. Bu nedenle bir çoğunun ayrı fanı bulunur? Sizlere her donanımın sıcaklığını ayrı ölçebilecek bir program tanıtımı yapıyoruz? Hatta çok çekirdekli işlemcilerin bütün çekirdeklerinin ayrı ayrı sıcaklık değerlerini size anlık olarak sunuyor.

Aida64 programı nedir, nasıl kullanılır?

Aida64 size bilgisayarınızla ilgili her türlü bilgiyi veren çok amaçlı ve kullanışlı bir programdır. Asıl amacı bilgisayarınızın performans değerlerini belirlemektir. Bütün donanımın değerlendirmesini yaparak size detaylı bilgi vermektedir. Verdiği bilgilerden birisi de donanım sıcaklık değerleridir.

Bilgisayar sıcaklığı nasıl ölçülür?

  1. Buradan programı indirin.
  2. Kurup çalışıtırın.
  3. Üst sekmeden “Araçlar” kısmına tıklayın.
  4. “Sistem Kararlılık” “System Stability Test” kısmına tıklayın.
  5. Yeni açılan sayfadan “Statistics” sekmesine geçin.
Bu kısımda desteklenen bütün donanımların sıcaklık değerlerini bulabilirsiniz. Değerler anlıktır ve sürekli günceldir.

Bilgisayarın Sıcaklığı Nasıl Ölçülür?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top