0
Twitter yeni bir özellik test ediyor. Son zamanlarda daha çok çalışmaya başlayan Twitter mühendisleri, herkesi Twitter trafiğine katmak için yeni bir özellik deniyor. Bazı kullanıcıların favorilere ekledikleri Tweetleri haber akışında göstermeye başlayan Twitter, kullanıcıların gizliliğini ihlal ediyor mu?

Facebook benzeri bir uygulama

Bildiğiniz gibi Facebook'ta uzun zamandır kimin ne yaptığı size bildiriliyor. Saü tarafta arkadaşlarınız ve takip ettiğiniz kişilerin ne yaptıklarını detaylı bir şekilde görebiliyorsunuz. Bu özellik şimdi Twitter'da test ediliyor. Daha önce bir beğeniniz çevrenidekilere özellikle gösterilmiyordu. Şimdi ise favorilere ekledikleriniz açıkça görülecek.

Kullanıcılardan tepki

Twitter kullanıcıları bu değişikliğin gizliliği ihlal ettiğini düşünüyor. Acilen son verilmesini istedikleri bu test, onlara göre gereksiz. Fakat Twitter'a sadece haber almak için giren ve beğendiklerini favorilere ekleyip Twitter'dan çıkan insanların sayısı oldukça fazla ve Twitter bu insanları da aktif şekilde Tweet atarak Twitter'a katkıda bulunmalarını istiyor. Ayrıca bu son değişiklik daha aktif bir Twitter'ı bize vadediyor. Bazı insanların ise gerçekten gizliliğini tehlikeye atıyor. Bu yeni özellik bir çok insanın favorilere ekleme kısmını kullanmamasına neden olabilir. Twitter bu özelliği kullanacak mı yoksa geri adım mı atacak hep birlikte göreceğiz.

Twitter'ın test edilen yeni özelliği

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top