0
Bu senenin başında uzaya fırlatılan uyfumuz Turksat 4A yakın zaman önce aktif edildi. Birkaç gün içinde kanal yayınına başlayacak olan uydumuzun bize sunduğu en önemli değişiklik kanal sayısını arttırması. Şuan kullanılan uydumuzda toplam TV kanal kapasitemiz 429 iken Turksat 4A ile bu sayı 477 oluyor.

Kanalların yeni uydudan verilmesi ile beraber elbette uydu alıcınızdaki bütün kanallar kullanılamaz hale gelecek. Hepsinin frekansları değişecek. Bütün kanalları baştan ayarlamanız gerekecek. Yeni teknolojilerle birlikte bu zahmetli bir iş değil. Bir çok uydu alıcısının otomatik güncelleme özelliği bulunmakta. Bu işlemle kanallar otomatik olarak bulunabiliyor. Otomatik güncelleme özelliği olmayan uydu alıcılarında ayarlar kısmından şebeke taraması yapılması gerekiyor. Tarama yapılacak frekanslar şu şekilde;

Frekans: 11747 MHz
Polarizasyon: Yatay (H)
Sembol Oranı: 27500
FEC: 5/6
Şebeke Taraması: Açık

Frekans: 11844 MHz
Polarizasyon: Dikey (V)
Sembol Oranı: 2222
FEC: 3/4
Şebeke Taraması: Açık

Bu iki frekans arandığı taktirde bütün kanalların otomatik olarak uydu alıcınıza eklenmesi gerekiyor. Bazı özel televizyon şirketleri kendi uydu alıcılarında güncellemeleri otomatik yapacaklar.

Turksat 4A ile Kanal Sayısı Artıyor

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top