0
Çin, yasaklar serisine devam ediyor. Ülkede bir çok internet sitesi yasaklanmıştı. Geçmişte bazı Apple cihazlarının satışı mahkeme kararıyla yasaklanmıştı. Çin şimdi de Oculus Rift isimli sanal gerçeklik cihazını yasakladı. Peki Çin neden bu kadar katı bir tutum sergileyerek, bir sürü yasak koyuyor?

Dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin'in en önemli sermayesi insanlar. Kalabalığın gücüne sahip olan Çin, bu alandan elde edilebilecek geliri Amerikan şirketleri ile paylaşmak istemiyor. Bunun için Facebook, Youtube, Twitter ve Google gibi siteleri yasaklayarak yerli alternatiflerinin kullanılmasını teşvik eden Çin, kendi şirketlerine para kazandırıyor.

Oculus Rift içinde aynı taktiği uygulayan Çin, cihazın ülke genelinde satışını yasakladı. Oculus Rift en çok oyuncular için önemliydi. Çindeki oyuncu kitlesini dünyada bilmeyen yoktur. Bu nedenle bu yasak bir çok kişiyi kızdıracak ve cihazı elde etmek için başka yollar denenecek. Bu yasağın nedenlerinden biri, Çin'in bu pazara adım atacak bir şirketinin varlığı olabilir. Bakalım Çin'den Oculus Rift gibi bir sanal gerçeklik cihazı çıkacak mı?

Oculus Rift Çin'de Yasaklandı

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top