0
Twitter'ın SoundCloud'u satın alacağı haberleri Twitter kullanıcılarının ve sosyal medya araştırma şirketlerinin dillerinde. İki taraftan da konuyla ilgili açıklama gelmesede, Twitter'ın Soundcloud'u satın alması olası görünüyor. Bizim üstünde duracağımız nokta ise bu satın alma ne kadar mantıklı olacak?

Yanlış yatırımlar...

Twitter geçtiğimiz senelerde tarihinin en yanlış yatırımlarını yaptığı için üye sayısı her geçen gün artmasına rağmen bir türlü kar edemiyor. Yaptığı hatalı yatırımlardan en dikkat çekeni Twitter Music... Bildiğiniz gibi sistem yenilikçi olarak düşünülmüş ve bir çok ülkede uygulamaya konuşmuştu daha bir çok ülkede beta dönemine bile giremeden sistemden kaldırılan Twitter Music, kötü yatırımlar listesinde başa oturdu. Şirketin zarar etmesine neden olun bu tür kötü yatırımları tekrarlamak istemeyen Twitter neden tekrardan müzik sektöründe ekmek arıyor?

Soundcloud nedir?

Kısaca SoundCloud'a bakalım. Bu internet sitesi, online müzik dinleme imkanı bulduğunuz bir yer. Asıl amaç herkesin, elinden çıkan kendi müziklerini paylaşmaları. Bir DJ yaptığı bir parçayı burda paylaşabiliyor. Amatör bir sanatçı kendi imkanlarıyla yayınladığı bir albümü burdan paylaşabiliyor. Sistem çok kullanılınca elbette her türlü şarkıyı bu tür internet sitelerinde online olarak dinlemek mükün hale geldi. Artık şarkıların size ait olmasına gerek yok.

Twitter'ın amacı nedir?

Twitter Soundcloud internet sitesini neden almak istiyor. Şirket, işin müzik tarafından çok reklam gelirleri tarafıyla ilgileniyor. Soundcloud, en son açıklanan verilere göre 250 milyondan fazlakullanıcıya sahip ve 700 milyon dolarlık bir şirket haline gelmiş. Ücretli üyelikler ve reklam gelirleri de kayda değer nitelikte. Twitter'da bu gelirlere ortak olmak için bu satınalmayı gerçekleştirecek. Soundcloud'un 1 milyar dolarlık bir reklam geliri olduğu söyleniyor.

Twitter Soundcloudu satın alıyor

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top